در این بلاگ در مورد خواص و فواید قطعی آجیل صحبت خواهد شد

یک میان وعده سالم

 

اگر به‌دنبال فهرستی از تنقلات سالم برای محل کار تان می‌گردید ما در این نوشتار فهرستی از ۱۳ میان وعده و تنقلات سالم برای محل کار را برای‌تان گرد آورده‌ایم.

اگر فکر می‌کنید که در طول ساعات کاری در محل کار خود دلتان انواع خوراکی ها را می‌خواهد تنقلات یا اسنک‌هایی را (هر کدام کم‌تر از ۲۰۰ کالری دارند) که در این نوشتار ذکر شده‌اند همراه خود داشته باشید تا در طول روز در محل کار چشم‌ و دل سیر باشید و هم کلی مواد مغذی و مفید به بدنتان رسانده باشید و هم از چاقی و اضافه وزن به دور باشید

تنقلات و میان‌وعده‌های روی میزی

۸ ساعت یا بیش‌تر کار کردن در روز می‌تواند باعث نوعی غذا خوردن شود که برای سلامتی‌تان مضر است مگر این‌که از قبل برنامه‌ریزی کنید. تحقیقات نشان می‌دهند که اگر هر چهار ساعت یک بار چیزی بخورید، سوخت‌وساز بدن به درستی انجام می‌شود و سطح انرژی بالا می‌ماند. به جای آن‌که کشوی میزتان را به دنبال پول خرد زیر و رو کنید و به طرف دستگاه فروش اتوماتیک بروید، از قبل برنامه‌ریزی کنید و میان‌وعده‌های کم-کالری و مغذی را در کابینت، کشو یا کیف دستی‌تان ذخیره کنید. هر کدام از این میان‌وعده‌ها ۲۰۰ کالری دارند و وقتی گرسنگی بعد از ساعت ۳ بعدازظهر امن‌تان را می‌برد مطمئنا شما را سیر می‌کنند.

۱. کراکر گندم کامل و کره‌ی بادام‌زمینی

به جای این‌که کراکرهای حاوی کره‌ی بادام‌زمینی را از دستگاه فروش اتوماتیک بخرید، خودتان میان‌وعده‌ی مغزی‌تان را آماده کنید و به این تریتب هر بار ۲۵ سنت صرفه‌جویی کنید. برای این‌که بتوانید گرسنگی‌تان را مهار کنید، ۱۰ عدد کراکر گندمی چندغله و یک قاشق غذاخوری کره ی بادام‌زمینی را امتحان کنید. این میان‌وعده‌ی سرشار از مواد مغذی فقط ۱۹۳ کالری و ۲ گرم فیبر دارد. ترکیب کربوهیدرات‌های پیچیده و پروتئین کمک می‌کند قند خون‌تان ثابت بماند و مدت زمانی بیش‌تری احساس سیری داشته باشید.

۲. میوه

هر روز صبح که از خانه بیرون می‌زنید، یک سیب، موز، گلابی، انگور، و یا میوه‌ی قابل حمل دیگری با خودتان بردارید. اگر هر روز یک میوه‌ی متفاوت بردارید (و هر فصل آن را تغییر بدهید)، انواع مواد مغذی را به علاوه‌ی فیبر به بدن‌تان خواهید رساند، و از خوردن یک میان‌وعده‌ی تکراری نیز خسته نخواهید شد. یک میوه‌ی متوسط، حدود ۷۰ کالری دارد و در کنار یک فنجان شیر بدون چربی (حدود ۹۰ کالری) برای دریافت پروتئین و همین‌طور کلسیوم و ویتامین دی بیش‌تر، یک میان وعده‌ی خوب می‌سازد. این ترکیب پروتئین و فیبر احساس سیری را در شما حفظ می‌کند و جلوی خوردن بدون فکر می‌شود.

 

۳. ذرت بوداده با پنیر پارمسان

با اضافه کردن دو قاشق غذاخوری پنیر پارمسان رنده شده به ذرت بوداده، آن را به میان‌وعده‌ای مناسب تبدیل کنید. طعم دیوانه کننده‌ی ذرت در ترکیب با طعم و بوی خوشایند پنیر پارمسان عالی است و منتج می‌شود به یک میان‌وعده‌ی سریع که فقط ۱۵۰ کالری دارد. خیلی راحت  فنجان ذرت بوداده که تا ۹۴% فاقد چربی است را با پنیر ترکیب کنید: میان‌وعده‌ی شما آماده است. اگر در اداره یخچال برای ذخیره کردن میان‌وعده ندارید، فقط به اندازه‌ی ۱۰۰ کالری ذرت آماده کنید. این میان‌‌وعده‌ی نمکین می‌تواند یکی از سه وعده غذایی که در روز می‌خورید باشد و به افزایش انؤزی و بهبود خلق‌وخوی‌تان کمک کند.

 

۴. آجیل

تغییر ذائقه دهید و آجیل را به عنوان جایگزین خوراکی‌های هوس‌انگیز و خوشمزه و  ترد مثل چیپس انتخاب کنید. آجیل سرشار از چربی‌های مفید برای قلب است اما کالری بالایی دارد (حدود ۱۷۰ کالری در هر اونس) بنابراین بسته‌های یک اونسی تهیه کنید (حدود ۲۴ عدد بادام) و فقط همان مقدار را بخورید به جای این‌که سروقت بسته‌ اصلی بروید و مقدار زیادی از آن را بخورید. بسته‌های از قبل آماده شده‌ی آجیل را در کشو یا کیف‌تان ذخیره کنید و زمانی که گرسنگی ساعت ۳ بعدازظهر هجوم می‌آورد، کم‌کم آن را بخورید. بادام و دیگر مغزها منبع غنی و طبیعیِ ویتامین ای، کلسیوم، منیزیوم و پتاسیوم هستند و مقادیر زیادی فیبر و پروتئین دارند.

شور یا شیرین، گندمک بخورید!

گندمک یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه در گروه آجیل قرار ندارد، اما برخی خانواده‌ها از آن همچون مغزهای آجیلی در شب‌نشینی‌ها استفاده کرده یا به عنوان یک تنقل مفید در اختیار فرزندان قرار می‌دهند و نوع شیرین آن را که شیرین گندمک گویند، اغلب به همراه شیر می‌خورند؛ اما شاید بپرسید این گندم‌های پفکی و سبک از همان گندم‌های سفت و سخت تهیه می‌شود؟ بله. برای تهیه گندمک ابتدا دانه‌های گندم را می‌جوشانند تا مغزپخت شود. در مرحله بعد، گندم پخته‌شده را آبکش کرده و می‌گذارند زیر نور آفتاب یا با دستگاه کاملا خشک شود. در آخر هم در مقداری روغن به همراه شکر یا نمک تفت می‌دهند تا مزه‌دار شود و به شکل پفکی درآید. محصول به دست آمده گرچه به دلیل فرآیندهای حرارتی به اندازه گندم خام خاصیت ندارد و به جهت افزودن نمک یا شربت، غیر رژیمی و برای برخی بیماران محدودیت مصرف دارد، اما به دلیل خواص تغذیه‌ای بالایی که دارد برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند، بهترین و سالم‌ترین جایگزین چیپس و پفک و مفیدترین تنقل برای بیماران دچار سوء تغذیه است. به خصوص آن که گندمک شیرین به همراه شیر و در وعده صبحانه یا به عنوان عصرانه میل شود. بد نیست بدانید در اثر ترکیب شیر و غلات، قابلیت جذب یکسری از مواد مغذی بیشتر خواهد شد.

اکثر نوجوانان در طول روز، بیش از یک وعده تنقلات مصرف می کنند، پس تحقیق در مورد ارتباط الگوی مصرف تنقلات با رژیم کلی غذایی و وضعیت وزن فرد، به منظور راهنمایی در مشاوران تغذیه و برنامه های سلامت عمومی، مهم خواهد بود تا از چاقی جلوگیری شود. مصرف تنقلات و چاقی در نوجوانان امروزه به بحث بزرگی تبدیل شده چرا که این چاقی تا سنین بالا نیز ممکن است پابرجا بماند!

تحقیقاتی مصرف تنقلات پرانرژی رایج را بررسی کرده و همچنین موارد دیگری مثل تعداد کل تنقلات مصرف شده، میزان مصرف تنقلات آماده شده در خارج از خانه و میزان مصرف تنقلاتی که نوجوانان هنگام تماشای تلویزیون مصرف می کنند و اینکه چطور همه ی این رفتارها ممکن است با وضعیت غذایی و وزن فرد در ارتباط باشند.

آیا مصرف تنقلات با وزن نوجوانان ارتباط دارد؟

گزارش شده که نوجوانان به طور متوسط 2 وعده ی پرانرژی از تنقلات و 3، 4 نوع از تنقلات را در طول روز مصرف می کنند و  2 یا 3 بار در طول هفته، به دنبال تنقلاتی می روند که در خارج از خانه آماده شده است. گزارش شده است که بیش از دوسوم نوجوانان گاهی اوقات، در هنگام تماشای تلویزیون تنقلات مصرف می کنند.

مصرف تنقلات، مستقیما با انرژی بیشتر، میزان کمتر میوه و سبزیجات، میزان بیشتر نوشیدنی های قندی و مصرف بیشتر غذاهای فست فود ارتباط دارد. ارتباطات مقطعی مشاهده شده بیان می کند که مصرف تنقلات یکی از عوامل ایجاد یک رژیم غذایی ضعیف است، اما در صورت عدم مصرف غذاهای پرانرژی، تنقلات به صورت مداوم منجر به اضافه وزن در نوجوانان نمی شود.

تاثیرات منفی تنقلات به روی دختران

تحقیق حاضر، تاثیرات مصرف تنقلات را بر روی دختران در زمان قبل از بلوغ به صورت مشابه بر دو گروه از دختران لاغر و چاق به عنوان عاملی در وضعیت وزن آنها، مورد ارزیابی قرار داده است. وضعیت های وزنی شرکت کنندگان به هر دو حالت، ترکییب های ناسازگار (مثلا یک شرکت کننده لاغر و یک شرکت کننده چاق) و ترکیب های سازگار (مثلا هر دو عضو یک گروه چاق و یا لاغر باشند) وجود داشت و مورد مطالعه قرار می گرفت. نتایج یک مدل رگرسیون تصادفی نشان می دهد دخترانی که اضافه وزن دارند اگر در مصرف خوراکی با فردی هم وزن خودشان، همراه شوند میزان کالری بیشتری را نسبت به حالتی که شرکت کننده ی چاق با یک شرکت کننده ی معمولی همراه شود، مصرف می کنند. شرکت کنندگانی با وزن معمولی اگر با افرادی که اضافه وزن دارند همراه شوند، همان میزان غذایی را مصرف می کنند که اگر با افراد لاغر همراه می شدند. زمانی که مصرف غذای اعضای هر گروه به عنوان یک نمونه ثبت شد، باعث شد تا مدل رگرسیون بهبود بیابد، چراکه نشان داد مصرف غذای اعضای یک گروه، پیش بینی کننده عالی، از مصرف تنقلات افراد شرکت کننده در تحقیق است.

 

https://bazdeh.org/%DB%B1%DB%B3-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%E2%80%8C%D9%88%D8%B9%D8%AF%D9%87%E2%80%8C-%D9%88-%D8%AA%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%84-%DA%A9/

https://www.pasokhgooyan.ir/node/5128

https://news.fitshape.ir/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%AA%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%DA%86%D8%A7%D9%82%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86/

 

برچسب‌ها: ,

در مورد آجیل نوروز چه می دانید؟

آجیل بخشی جدا نشدنی از روزهای عید دیدنی که این روزها حرف های زیادی در حواشی آن زده می شود فواید و مضراتی برای انسان دارد که دانستن آن ها نه تنها خالی از لطف نیست بلکه بسیار واجب نیز هست.

به گزارش ویژه نامه نوروزی مشرق،آجیل نوروز یکی از خوراکی هایی است که در ایام عید نوروز در اکثر خانه های ایرانی مصرف می شود. این ترکیب خوراکی از چندین ماده متفاوت تشکیل شده است که از این میان می توان به :پسته ، بادام ، کشمش و.... اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با بایدها و نبایدها و همچنین خواص و در عین حال مضرات آجیل آشنا کنیم.

 

چه چيز آجيل است و چه چيز نيست؟

 

آجيل معمولا به ميوه هاي دانه اي شکلي گفته مي شود که بر روي درخت هاي شکوفه اي و يا بوته هاي مستقيم رشد مي کنند. يکي از اشتباهات در مورد آجيل اين است که مردم اغلب تصور مي کنند بادام زميني نيز جزء اين گروه مي باشد. بادام زميني شايد خوشمزه باشد، اما از انواع آجيل نيست و مانند نخود و لوبيا نوعي بنشن(حبوبات) است

هر چند آجيل سويا نيز داراي خواص بسيار زيادي است اما عموما نمي توان آنها را در زير گروه آجيل قرار داد. آجيل سويا معمولا از خشک کردن و يا حرارت دادن دانه هاي سويا بدست مي آيد به همين دليل به زير گروه حبوبات تعلق دارد.

 

وقتی برای خرید آجیل عید به خشکبارفروشی می‌روید، معمولا چند گزینه عمده پیش رو دارید. به عبارت دیگر، خیلی از فروشنده‌ها، از قبل چند نوع ترکیب مختلف برای آجیل نوروزی شما آماده کرده‌اند، این جند دسته عبارت اند از:

 

۱)‌ آجیل شوراین نوع آجیل تشکیل شده از پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندی. بعضی‌ها بادام منقا را هم به این جمع اضافه می‌کنند. متاسفانه این نوع آجیل، رایج‌ترین و پرطرفدارترین نوع آجیل در ایام نوروز است. این‌که چرا می‌گوییم متاسفانه، پاسخ ساده و روشنی دارد. کافی است به صفتی که کلمه آجیل را همراهی می‌کند، دقت کنید: «شور!» چه کسی است که این روزها در باره عوارض ناشی از افزایش مصرف نمک و خطرات زیان‌بار آن چیزی نشنیده باشد یا مطلبی نخوانده باشد؟

۲)‌ آجیل شیرینشامل مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندی. اگرچه از این نوع آجیل کمتر از بقیه آجیل‌ها در ایام نوروز استقبال می‌شود اما حضور مغز گردو در این ترکیب یک مزیت بسیار بزرگ به حساب می‌آید.

۳)‌ آجیل چهار مغزاین آجیل تشکیل شده از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندی.

۴) آجیل مشکل‌گشابعضی‌ها معتقدند که حضور آجیل مشکل‌گشا، حتی در حجم کم، در کنار ظرف اصلی آجیل یا روی سفره هفت‌سین، برای صاحبخانه خوش‌یمن خواهد بود و به همین خاطر، کمی هم از این نوع آجیل تهیه می‌کنند. آجیل مشکل‌گشا عبارت است از ترکیب مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام، توت خشک، کشمش، نخودچی و نقل.

۵) سلیقه شخصیهمه ما برای خرید آجیل نوروزی یک گزینه دیگر را هم پیش‌روی خود داریم و آن هم سبک شخصی خودمان است؛ به این معنی که ما می‌توانیم از هر کدام از اقلام آجیل به میزان دلخواه و به سلیقه شخصی خودمان خرید کنیم و آنها را با هم ترکیب کنیم. در بین اقلام مختلف آجیل، معمولا مشتریان بیشترین استقبال را از پسته به عمل می‌آورند و بعد از آن به ترتیب انواع تخمه، بادام، بادام هندی و مغز فندق مورد توجه قرار می‌گیرد.

۶) آجیل‌های وارداتیاین‌روزها در آجیل‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های عرضه‌کننده خشکبار، آجیل‌های هندی، تایلندی و ژاپنی هم پیدا می‌شود که به خاطر تنوع رنگی و طعم تندشان مشتریانی هم برای خودشان دست و پا کرده‌اند. در این نوع آجیل‌ها انواع رشته، ذرت، نخود و باقلا هم پیدا می‌شود. البته بعید به نظر می‌رسد که کسی بخواهد میز پذیرایی عید خود را با آجیل‌های رنگی شرق آسیا تزیین کند.

 

رعایت نکات زیر برای خرید اجیل  و مصرف آن در ایام نوروز به شما کمک میکند.

1- 
برای خرید آجیل عید نوروز همیشه سعی کنید آجیل و دانه های روغنی را به اندازه ی مصرفتان بخرید تا همان قدر که تازه هستند از آنها استفاده کنید. آجیل به دلیل روغن زیادی که دارد خیلی زود فاسد می شود. حتما قبل از خرید آجیل با خوردن چند دانه از آنها از کیفیت طعم و تازه بودنش اطمینان حاصل کنید اگر غیر از این بود از خرید آجیل صرف نظر کنید.

2- 
در فروشگاه های بزرگ اغلب آجیل ها در ظرف های مخصوصی نگه داشته میشوند زیرا آجیل نباید در هر ظرفی نگه داری کرد. برخی از فروشگاه ها مستقیما آجیل را از کشاورزان می خرند بنابراین کیفیت آجیل بسیار بالاست اما باز هم شما قبل از خرید آجیل چند دانه از آنها را تست کنید یا از فروشندگان  بپرسید که این آجیل ها تازه هستند یا خیر.

3- 
در خرید آجیل عید نوروز آجیل هایی را که مزه ی ترش دارند و بوی نامطبوعی میدهند نخرید. حتی اگر آجیل خریدید و در منزل متوجه ترش بودن آنها شدید فورا آجیل ها را پس بدهید آجیل ترش باعث بیماری میشود.

4- 
همیشه سعی کنید آجیل کم نمک بخرید. دقت کنید زیرا گاهی اوقات برای پنهان کردن ترش بودن و بوی بد آجیل به آنها نمک میزنند پس سعی کنید همیشه ترجیحا آجیل خام بخرید.

5-  
پس از خرید آجیل بهترین جا برای نگه داری آجیل در یخچال یا جاهای خنک است. آجیل را باید در ظروف در بسته قرار دهید و آن را در یخچال نگه داری کنید اگر آجیل ها مازاد مصرف تان است میتوانید به مدت 3 ماه آن ها را فیریز کنید.

6- 
آجیل ها را خیس کنید. تعجب نکنید زیرا معمولا در طی فرآیند بو دادن آجیل ها بخشی از کیفیت آجیل از بین میرود بنابراین بهتر است آنها را قبل از خوردن خیس کنید تا هم راحت تر خورده شوند و آسیب کمتری به دندان ها بزنند هم راحت تر هضم شوند. شما با شستن آجیل ها تانیک اسیدی را که به آجیل ها در فرآیند بو دادن میزنند از بین میبرید.

7- 
اگر آجیل ها را شستید باید آنها را در یخچال یا فریزر نگه دارید تا ترش نشوند. آجیل هایی که مثل بادام و فندق سخت تر هستند یا پوست سفت تری دارند باید به مدت 24 ساعت خیس کنید. مثلا گردو جزء آجیل های نرم است اما معمولا طعم تلخی را هنگام خوردن احساس میکنیم بهتر است گردو را 12 ساعت بخیسانیم. حتی تخمه کدو یا تخمه آفتابگردان را هم میتوانید بخیسانید تا نرم تر شوند و آسیب کمتری به دندان ها بزنند.

8- 
همیشه باید دقت کنید که آجیل هایی را که خیساندید فورا مصرف کنید. آجیل ها معمولا زود کیفیت شان را از دست میدهند به طور کلی باید آجیل ها زود مصرف شوند.

9- 
میتوانید خودتان در خانه آجیل ها را بو بدهید. آنها را در ماهی تابه یا فر قرار دهید و با دمای پایین آنها را بو بدهید در حین بو دادن آجیل ها باید با دقت به آنها نگاه کنید تا نسوزند چون آجیل های سوخته طعم بسیار بدی دارند.

10- 
به هر حال در ایام نوروز آجیل های فراوانی را مصرف میکنیم پس بهتر است علاوه بر خرید آجیل در خوردن آن هم دقت کنیم. آجیل ها را با میوه های خشک مخلوط کنید تا تنقلات سالم تری داشته باشید. میتوانید از آجیل ها و دانه های روغنی در سالادها، همراه با کباب یا سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنید. آجیل ها را خرد کنید و در تهیه نان، بیسکوییت، نوشیدنی ها، کیک و در تهیه انواع  سس از آنها استفاده کنید.

 

استفاده صحیح از آجیل عید نوروز

 

کارشناسان تغذیه به منظور جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از مصرف بیش از حد دانه‌های آجیل، توصیه می‌کنند:

آجیل را به صورت خام، بدون نمک و رنگ‌های مصنوعی استفاده کنید. زیرا نمک باعث بالا رفتن فشار خون در افراد مستعد به این بیماری می‌شود.

پس از مصرف آجیل حتما دندان‌های خود را مسواک بزنید.

از فشار دادن دانه‌های آجیل روی دندان خودداری کنید، زیرا باعث سایش دندان و شکستن دندان‌های پوسیده می‌شود.

 

 

برچسب‌ها: ,

در رژیم غذایی روزانه خود چه مقدار آجیل و تنقلات مصرف می کنید؟

 اگر به‌دنبال فهرستی از تنقلات سالم برای محل کار تان می‌گردید ما در این نوشتار فهرستی از ۱۳ میان وعده و تنقلات سالم برای محل کار را برای‌تان گرد آورده‌ایم.

اگر فکر می‌کنید که در طول ساعات کاری در محل کار خود دلتان انواع خوراکی ها را می‌خواهد تنقلات یا اسنک‌هایی را (هر کدام کم‌تر از ۲۰۰ کالری دارند) که در این نوشتار ذکر شده‌اند همراه خود داشته باشید تا در طول روز در محل کار چشم‌ و دل سیر باشید و هم کلی مواد مغذی و مفید به بدنتان رسانده باشید و هم از چاقی و اضافه وزن به دور باشید

آجیل

تغییر ذائقه دهید و آجیل را به عنوان جایگزین خوراکی‌های هوس‌انگیز و خوشمزه و  ترد مثل چیپس انتخاب کنید. آجیل سرشار از چربی‌های مفید برای قلب است اما کالری بالایی دارد (حدود ۱۷۰ کالری در هر اونس) بنابراین بسته‌های یک اونسی تهیه کنید (حدود ۲۴ عدد بادام) و فقط همان مقدار را بخورید به جای این‌که سروقت بسته‌ اصلی بروید و مقدار زیادی از آن را بخورید. بسته‌های از قبل آماده شده‌ی آجیل را در کشو یا کیف‌تان ذخیره کنید و زمانی که گرسنگی ساعت ۳ بعدازظهر هجوم می‌آورد، کم‌کم آن را بخورید. بادام و دیگر مغزها منبع غنی و طبیعیِ ویتامین ای، کلسیوم، منیزیوم و پتاسیوم هستند و مقادیر زیادی فیبر و پروتئین دارند.

آجیل مخلوط

آجیل‌ها جزء میان‌وعده‌های مغذی و ایده‌آل هستند و باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی شده و در پیشگیری از برخیسرطان‌ها، افسردگی و سایر بیماری‌ها مفید هستند.

مطالعات نشان می‌دهد با وجود چربی نسبتا بالای آجیل‌ها، خوردن آنها در حد اعتدال، به کاهش وزن کمک می‌کنند. این مواد سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر هستند و به‌طور متوسط هر ۲۷گرم از آنها، ۱۸۰ کالری دارد.

علاوه‌بر همه‌ی اینها، آجیل‌ها خوشمزه‌اند و گزینه‌ای بسیار عالی برای وقتی که از خانه دورید، محسوب می‌شوند.

تخم‌مرغ با سس تند

جمعه ها چند تخم‌مرغ را به اندازه‌ای که کاملا سفت شوند، آب‌پز کنید تا در طول روزهای کاری هفته آن‌ها را آماده داشته باشید. برای داشتن یک میان‌وعده‌ی تند که ۸۰ کالری دارد، تخم‌مرغ‌ها را دو نیم کنید و یک‌دوم قاشق غذاخوری سس تند سریراچا* روی آن‌ها بریزید.

*یک نوع سس تند که از ترکیب سس فلفل، سرکه، شکر و نمک تهیه می‌شود.

 

بلغور جوی دوسر پیش‌پخته

زمانی که در محل کارسرتان شلوغ است و یک خوراکی گرم و آرامش‌بخش می‌خواهید، یک بسته بلغور جوی دوسر پیش‌پحته (فقط ۱۱۰ کالری) را در مایکروفر گرم کنید تا لذتی سریع و خوشایند را تجربه کنید. برای کنترل کردم میزان کالری و قند، بلغور جوی دوسر ساده انتخاب کنید و چاشنی دلخواه‌تان را به آن اضافه کنید. یک بسته‌ی کوچک کشمش که ۴۲ کالری دارد روی آن بریزید تا طعمی شیرین به‌دست بیاد و مواد مغذی آن بیش‌ترشودف یا می‌توانید کمی دارچین یا جوز هندی روی آن بپاشید. بلغور جوی دوسرکه هم می‌تواند صبحانه‌ای غنی از فیبر باشد و هم میان‌وعده‌ای برای وسط روز، به کم شدن کلسترول و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

 

ذرت بوداده با پنیر پارمسان

با اضافه کردن دو قاشق غذاخوری پنیر پارمسان رنده شده به ذرت بوداده، آن را به میان‌وعده‌ای مناسب تبدیل کنید. طعم دیوانه کننده‌ی ذرت در ترکیب با طعم و بوی خوشایند پنیر پارمسان عالی است و منتج می‌شود به یک میان‌وعده‌ی سریع که فقط ۱۵۰ کالری دارد. خیلی راحت  فنجان ذرت بوداده که تا ۹۴% فاقد چربی است را با پنیر ترکیب کنید: میان‌وعده‌ی شما آماده است. اگر در اداره یخچال برای ذخیره کردن میان‌وعده ندارید، فقط به اندازه‌ی ۱۰۰ کالری ذرت آماده کنید. این میان‌‌وعده‌ی نمکین می‌تواند یکی از سه وعده غذایی که در روز می‌خورید باشد و به افزایش انؤزی و بهبود خلق‌وخوی‌تان کمک کند.

پنیر کلبه با تخم کتان و دارچین

این سه ماده، هر کدام به تنهایی برای سلامتی فایده‌ی زیادی دارند و ترکیب آنها یک میان‌وعده‌ی فوق‌العاده سالم است.

پنیر کلبه سرشار از پروتئین است و نوع پرچرب آن حاوی «لینولئیک اسید کونژوگه» یا (CLA) است که به کاهش چربی بدن کمک می‌کند.

تخم کتان برای کاهش وزن و کنترل قند خون مفید است و می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کم کند.

دارچین هم قند خون را کم می‌کند و برای سلامت روده مفید است.

با ترکیب این سه ماده به صورت زیر، میان‌وعده‌ای خواهید داشت که ۱۵ گرم پروتئین دارد و کالری آن کمتر از ۱۵۰ است:

مواد لازم برای پودینگ تخم کتان دارچینی:

  • ۱/۲ فنجان پنیر کلبه
  • ۱ قاشق غذاخوری تخم کتان
  • ۱/۲ قاشق غذاخوری دارچین
  • در صورت تمایل «استویا» (نوعی شیرین‌کننده‌ی گیاهی) یا شیرین‌کننده‌های دیگر

طرز تهیه:

همه‌ی مواد را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید.

 شکلات تلخ و بادام

ترکیب شکلات تلخ و بادام یک میان‌وعده خوشمزه، مغذی، سبک و قابل حمل است. شکلات تلخ حاوی «فلاوانول» است که فشار خون و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. بادام سرشار از چربی‌های اشباع نشده است و در نتیجه برای قلب و کنترل قند خون مفید است. مطالعات نشان می‌دهد که این ماده می‌تواند اشتها را کم و به کاهش وزن کمک کند.

شکلات تلخ و بادام هر دو حاوی منیزیم هستند و ۲۸ گرم از هر کدام در حدود ۳۰۰ کالری دارد.

منبع 1

 

برچسب‌ها: ,

آجیل فله را چگونه بخریم؟

به گزارش

سیدمجتبی حسینی کارشناس آجیل و خشکبار درباره خرید

وی خرید

وی تاکید کرد: آجیل فله ای را حتما باید از فروشگاه های معتبر و دارای جواز کسب تهیه کرد چراکه نزدیک به ایام نوروز بسیاری از مغازه‌های متفرقه حتی میوه فروشی محل هم اقدام به فروش آجیل می‌کند.

حسینی بهترین روش برای تشخیص آجیل مرغوب را طعم، مزه، بوی و مشاهده دقیق آن اعلام کرد و افزود: بهترین راه تشخیص آجیل خوب، خوردن آن است، قبل از خرید هر آجیلی آن را بچشید آجیل نباید طعم تلخ داشته باشد چراکه تلخی نشانی از معیوب بودن آن است.

این کارشناس ادامه داد: با برداشتن نمونه‌ای و نصف کردن آن از وسط می‌توان سوراخ‌های کرم‌خوردگی را دید البته در حال حاضر بیشتر محصولات به‌خصوص پسته به صورت مکانیزه فرآوری می‌شوند و ممکن است برخی سوراخ ها بوسیله سوزن های دستگاه مکانیزه بوجود آمده باشند همچنین نباید لکه‌های قهوه‌ای رنگ داشته باشند و حتی اگر بیش از اندازه تفت داده شوند نیز رنگ محصول قهوه‌ای خواهد شد که نوعی ایراد محسوب میشود.

آجیل از تنقلات پر خاصیت و خوشمزه ایست که در جشن ها و مراسم ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد.علاوه بر خاصیت طعم آجیل نیز افراد زیادی را به خود علاقمند نموده است.اما باید در خرید آجیل دقت نمود تا آجیل خریداری شده خوب و با کیفیت باشد.در ادامه در ابتدا خواص آجیل را برای شما آورده ایم

و سپس نحوه تشخیص آجیل خوب و با کیفیت را بخوانید

بادام هندی

بادام هندی به صورت معلق از ساقه های گیاهی به نام CASHEW PEAR می روید. بادام هندی از برزیل آمده است و توسط کاشفان پرتغالی به هند آورده شده است.

بادام هندی بیشتر به عنوان یک نوع آجیل و تنقلات خورده می شود، اما از آن می توان در تهیه برخی از غذاها نیز استفاده کرد. بادام هندی سرشار از ویتامین A  است.

پسته

در چین به پسته‌، " آجیل خندان " می گویند. پسته قدمتی صد هزار ساله دارد. برای اولین بار در خاورمیانه، ایران و سوریه کاشته شد و بعد به یونان و بقیه کشورهای اروپایی راه یافت.

طبقه یک افسانه قدیمی، عشاق، یکدیگر را در باغ پسته ملاقات می کردند تا صدای ترک و شکستن پوست پسته را به هنگام باز شدن آن بشنوند. زیرا عقیده داشتند، این کار برای آنها خوشبختی به ارمغان می آورد.

مغز پسته یکی از تنقلات بسیار مفید است. پسته منبع خوبی از کلسیم  ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، آهن  ، فولات و پروتئین است.

گردو

 گردو  از دوران ما قبل تاریخ وجود داشته است. در قرون وسطی اعتقاد بر این بود که گردو سردرد را معالجه می کند. حتی شواهدی دال بر وجود یک باغ گردوی بسیار زیبا در باغ های معلق بابل وجود دارد. گردو هم به صورت خشکبار و هم به صورت تازه خورده می شود و از آن در تهیه برخی از غذاها استفاده می شود. گردو منبع خوبی از فسفر، پتاسیم ، منیزیم  ، پروتئین و ویتامین E  است.

بادام زمینی

 بادام زمینی  به دلیل میزان بالای پروتئین و روغن موجود در آن، بسیار مغذی است. همچنین غنی از ویتامین B و E است. از روغن بادام زمینی  در تهیه بسیاری از غذاها و تهیه مارگارین استفاده می شود.

فندق

قرنهاست که انسان ها فندق می خورند. در قرن حاضر، گونه های متعددی از آن کاشته می شود.

فندق به صورت خوشه های چهار تا پنج تایی و درون غلاف می روید. فندق سرشار از فیبر، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم و ویتامین E است. فندق بسیار مغذی و خوش طعم است و در برخی غذاها نیز از آن استفاده می شود.

بادام

دو نوع بادام وجود دارد : بادام تلخ و شیرین . هر دو نوع آن، بومی خاورمیانه است، اما قرنهاست که در اروپا و آمریکا نیز کاشته می شود. بادام بسیار مورد علاقه فراعنه مصر بوده است و آنها طعم بادام را در نان خود بسیار دوست داشتند. بادام در فرهنگ نژادی مناطق مختلف جایگاه مهمی داشته است. رومی ها بادام را در مراسم عروسی به عنوان سمبل خوشبختی و باروری به عروس و داماد هدیه می دادند. این سنت هنوز هم در ایتالیا رواج دارد. از بادام تلخ برای تهیه روغن بادام استفاده می شود.

بادام منبع مهمی از ویتامین ها و مواد معدنی است و غنی از پروتئین  ، منیزیم ، فسفر، روی ، کلسیم ، فولات و ویتامین E است.

خطر آجیل کهنه

در خرید آجیل دو بحث مطرح است؛ یکی اجیل های وارداتی و دیگری تولید داخل. درباره آجیل های وارداتی که باید گفت توجه به کشور واردکننده و سوابق آن مهم تر است تا تبلیغاتی که انجام می شود. معمولا برای فروش، تبلیغ زیادی انجام می شود اما باید به کهنگی آجیل توجه ویژ ه ای داشت. آجیل های نامرغوب خصوصا پسته ممکن است دارای قارچ های بیماری زا و خطرناک از جمله آفلاتوکسین باشند .

رطوبت، دما و مقدار زمان نگهداری پسته می تواند نقش بسیار زیادی در ایجاد آفلاتوکسین داشته باشد، بنابراین هوادهی مناسب و حمل سریع محصول تر در مرحله برداشت، خشک کردن مناسب و سریع محصول در مرحله فرآوری و نگهداری و حمل محصول فرآوری شده در محیط کم رطوبت و خنک در پیشگیری از آلودگی محصول به آفلاتوکسین نقش مهمی ایفا می کنند .

وقتی نگهداری آجیل طولانی تر می شود امکان رشد قارچ ها در آن افزایش پیدا می کند. به همین دلیل است که آجیل های وارداتی انتخاب مناسبی محسوب نمی شوند زیرا از زمان تولید تا رسیدن به دست مشتری فرآیند طولانی تری را طی می کنند و به همین علت احتمال رشد میکروب ها، باکتری ها و قارچ ها را بیشتر است. از طرف دیگر اغلب آجیل های وارداتی نمک بسیار بالایی دارند و شامل همان گروه آجیل های بوداده می شوند. بنابراین باید مصرف آنها را محدود کنید .

منبع 1

منبع 2

برچسب‌ها: ,
بایگانی
پیوندها
پیوندهای روزانه
آمار بازدید
آنلاین : 1
بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته گذشته : 16
بازدید ماه گذشته : 58
بازدید سال گذشته : 321
کل بازدید : 389