پسته بخورید و سالم بمانید
خواص پسته
پسته ادرار آور است
به لطف محتوای پتاسیم زیاد، مصرف پسته دفع مایعات را بهبود می بخشد. این شرایط به کاهش وزن و کاهش تورم، به ویژه در معده و پاها، کمک می کند.
پسته سلامت قلبی عروقی را بهبود می بخشد
پسته گزینه ای عالی برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است. به لطف محتوای فیتواسترول ها* Phytosterol، آرژینین (نوعی اسید آمینه) Arginine، رزوراترول* Resveratrol و لوتئین Lutein (نوعی آنتی اکسیدان در برخی گیاهان) این ماده غذایی به موارد زیر کمک می کند:
کاهش فشار خون بالا
کاهش کلسترول
مراقبت از عضلات قلب
پیشگیری از آترواسکلروز یا تصلب شرایین
* فیتواسترول ها Phytosterol :گروهی از ترکیبات هستند که ساختمانی مشابه کلسترول و استروئیدها دارند و در گیاهان یافت میشوند. محصولات گیاهی مانند دانههای کتان، کنجد، بادام زمینی، بادام، فندق و جوانه گندم دارای فیتواسترول میباشند. به نظر میرسد فیتوسترولها با کلسترول برای جذب در رودهها رقابت میکنند لذا موجب کاهش سطح کلسترول خون میشوند.
*رزوراترول* Resveratrol : نوعی فنول طبیعی که در بسیاری از گیاهان تولید می شود.
پسته در سیستم عصبی تعادل ایجاد می کند
پسته از محتوای منیزیم زیاد سود می برد که این ماده معدنی به ایجاد تعادل در سیستم عصبی کمک می کند. بر همین اساس، ما می توانیم از اختلالاتی مانند اضطراب، عصبانیت، افسردگی، استرس و بی خوابی پیشگیری کنیم.
پسته آنتی اکسیدان است
این مغز خوراکی از سطوح آنتی اکسیدان های زیاد مانند ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و رزوراترول برخوردار است. این مواد مغذی از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد هم در سطح سلولی و هم بیرونی محافظت می کنند. این شرایط به پیشگیری از پیری زودرس کمک می کند.
مصرف پسته میتواند مزایای زیادی برای سلامت بدن داشته باشد. برخی از این مزایا شامل داشتن قلبی سالم، کنترل وزن، محافظت در برابر بیماری دیابت و پرفشاری خون و بهبود گوارش است. ویتامینها، مواد معدنی، چربی ها و پروتئینهایی که در پسته یافت میشود برای سلامت بدن بسیار مفیدند.پسته یکی از قدیمی ترین آجیلهایی است که در جهان مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که میدانید پسته بومی آسیاست و بیشتر در ایران و عراق رشد پیدا میکند. شواهد باستانی نشان میدهد که ارتباط پسته و انسانها به ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد بر می گردد. این ماده بیشتر در ایران، عراق و سوریه کشت میشد و بعدها به رم نیز رسید.
امروزه علاوه بر ایران، عراق و سوریه، کشورهای دیگر نیز به کاشت آن اقدام میکنند. پسته متعلق به خانواده anacardaceae است. پسته معمولا یک آجیل فصلی محسوب نمیشود و در همه مواقع سال در دسترس افراد قرار دارد. این ماده را امروزه میتوان به اشکال مختلف خریداری کرد. پوسته ای که بر روی آجیلها قرار دارد معمولا در برابر آسیبهای فیزیکی و موارد مختلف از آجیل محافظت میکند. از سوی دیگر، پسته شور و شیرین شده ممکن است انتخاب خوبی برای سلامتی شما نباشد زیرا سرشار از سدیم و قند است. ایده آل ترین روش این است که پسته به صورت طبیعی مصرف شود و تا حد امکان از مصرف پسته فرآوری شده خودداری گردد.
این آجیل خوشمزه مزایای زیادی برای سلامت انسانها دارد. این ماده یکی از معدود آجیلهایی است که مواد مغذی فراوانی در خود دارد. پسته حاوی مواد مغذی همچون کربوهیدراتها، پروتئین ها، چربیها، فیبر غذایی، فسفر، پتاسیم،تیامین، ویتامینB6 ، بتا کاروتن، لوتئین، زگزانتین، کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس، منگنز، ویتامین C، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین E، ویتامین A و ویتامین K است. تمامی این مواد مغذی باعث شده اند پسته یک ماده عالی برای سلامت انسان باشد.
ارزش غذایی پسته:
برخی از مزایای پسته برای سلامتی در ادامه بیان شده است. بر اساس مطالعات انجام شده، این ماده محتوای کالری اندکی دارد. هر اونس از آن حدود ۱۶۰ کالری دارد که در مقایسه با میوههای خشک شده و آجیلهایی همچون بادام زمینی، گردو، بادام،فندق، آجیل برزیلی و شاه بلوط بسیار اندک است. پسه حاوی مقادیر زیادی پروتئین است. مقدار پروتئینی که در این ماده یافت میشود در هر اونس حدود ۶ گرم است که در مقایسه با سایر آجیلها بسیار بالاست. محتوای چربی پسته نیز در مقایسه با آجیلهای دیگر بسیار اندک است. آمارهای جمع آوری شده نشان میدهد که محتوای چربی در یک اونس حدود ۱۳ گرم است.
پسته منبع خوبی از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است. مصرف این ماده به صورت منظم میتواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد و کلسترول خوب خون را اضافه نماید.مواد معدنی همون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم نیز در پسته یافت میشود. باید به این نکته توجه داشته باشید که پسته حاوی مقدار زیادی فسفر است.
علاوه بر این سطح پتاسیمی این ماده در مقایسه با سایر آجیل ها بسیار زیاد است. مقدار سدیمی که در پسته یافت میشود صفر است که همین امر موجب میشود این ماده با سایر آجیلها متفاوت باشد. این موضوع برای افرادی که از پرفشاری خون رنج میبرند خبر خوبی است زیرا این افراد مجبورند مصرف سدیم را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانند. جزییات تغذیه ای که در بالا به آن اشاره کردیم نشان میدهد که پسته تنها یک آجیل مغذی نیست بلکه غذایی است که میتوان در طول روز از آن استفاده کرد. به عبارت دیگر پسته خود یک غذای کامل محسوب میشود.
به گزارش سلامت نیوز، جام جم نوشت، اثرات مثبت خوردن پسته که ناشی از فعالیتهای بیوشیمی آن است مورد تحقیق دانشمندان قرار گرفته و ما در اینجا خواص پسته را برای شما توضیح میدهیم.
۱- ویتامینها
پسته یک منبع خوب هیدورکربورها، اسیدهای چرب اساسی و آنتیاکسیدنتهاست. پسته حاوی مقادیر زیادی ویتامین، به ویژه B6 و مواد معدنی متنوع است.
۲- جلوگیری از رماتیسم و آرتروز
تحقیقات اولیه نشان میدهد که بخاطر خاصیت آنتیاکسیدانت قوی پسته، این میوه میتواند از اثرات تخریبی بیماریهای مزمن همچون رماتیسم و آرتروز جلوگیری کند.
۳- افزایش توان جنسی مردانه
آزمایشهای بالینی نشان میدهد که مصرف روزانه ۱۰۰ گرم پسته به مدت سه هفته خواص آشکاری برای مردان دارد. عواملی که در این آزمایش اندازهگیری شدند بسیار عجیب هستند و در اثر آزمایش اولتراساند آت مردانه امروز ما موضوع تازهای را یاد گرفتیم.
۴- مبارزه با رادیکالهای آزاد
آدامسی که از پسته میگیرند مورد آزمایش قرار گرفته و میتواند تعداد رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش دهد- رادیکالهای آزاد به سلولها آسیب میرساند، پیرشدن را تند میکند و باعث بیماریهای مزمن میشود.
۵- دیابت-انسولین
تحقیقات علمی خواص پسته برای افراد دیابتی را نشان میدهد که چگونه باعث کاهش گلیسمیا شده و خاصیت ذخیرهسازی انسولین دارد. خوردن پسته باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی برای افراد دیابتی نوع ۲ میشود و فشار خون آنها را پایین میآورد.
۶- کاهش وزن
جایگزین کردن چربیهای حیوانی با چربیهای غیراشباع شده آجیل انتخابی سالم است و میتواند منجر به کاهش وزن شود. آجیل مقادیر زیادی چربی دارد و باید در مصرف آن زیادهروی نکرد. این یک حقیقت عجیب در باره پسته است. خوردن پسته پوست دارد مصرف غذای شما را کاهش میدهد! وقتی که برای پوست کندن پسته مصرف میکنید باعث میشود تا آن را کم کم بخورید و با غذای کمتری به شما احساس سیری دست بدهد. مشاهده پوستهای پسته هم اثر روانی در کاهش میزان مصرف آن دارد. البته آجیل شور میتواند اعتیادآور باشد.
۷- فنولیک ضد سرطان
تحقیقات جدید در مورد اثرات مصرف آجیل در کاهش خطر ابتلا به سرطان امیدوارکننده است. ترکیب فنولیک که بیشتر در پوست آجیل است، آنتیاکسیدانتها، فیبر گیاهی و اسیدهای چرب غیراشباع شده همگی خاصیت ضد سرطان دارند.
۸- کاهش فشار خون
توازن غذایی پسته و به ویژه وجود اسیدهای چرب اساسی، فشار خون را پایین میآورد و خطر بیماریهای مرتبط با استرس را کاهش میدهد.
۹- طول عمر
آجیل باعث افزایش عمر میشود! تحقیقات نشان میدهد که مصرف آجیل اثری حفاظتی در مقابل عوامل مرگآور دارد. این برای گروههای مختلف جمعیتی آزمایش شده است.
۱۰- مواد معدنی
پسته حاوی مقادیر قابل توجهی مس ( یک فنجان حاوی ۸۰ درصد مس مورد نیاز روزانه)، منگنز، فسفر، منیزیوم و پتاسیم است.
http://www.majalesalamat.com/nutrition/foodbenefits/pistachio-benefits/