x تبلیغات
در این بلاگ در مورد خواص و فواید قطعی آجیل صحبت خواهد شد

راهنمای تزیین آجیل

 

 

یکی از نکات قابل توجه در مورد خوراکی ها تاثیر رنگ بر روی اشتها و لذت از مزه هاست. معمولا بسیاری از خوراکی هایی که برای ما طعم جذاب و منحصر به فردی دارند دارای رنگ خاص و بی نظیری هستند و اکثر مواقع در هنگام مواجهه با خوراکی های گوناگون در یک مکان مثل میز غذای مهمانی ها و یا حتی هنگام خرید در فروشگاه های بزرگ، اولویت ما چه به صورت خودآگاه و چه ناخودآگاه خوراکی هایی ست که رنگ جذابی دارند. 

این رنگ های جذاب به ما در تزئین مواد غذایی و سفره آرایی کمک فراوانی می کنند چراکه اگر غذایی با رنگ معمولی ای داشته باشیم با استفاده از خوراکی های خوش رنگ می توانیم آن را تبدیل به یکی از پرطرفدارترین ها کنیم و مهمان هایمان را ترغیب کنیم که آن غذاها را امتحان کنند. 
علاوه بر این رنگ ها و خوراکی های رنگی می توانند تاثیر بسزایی در انتخاب بچه ها در غذاها و همچنین تحریک اشتهای آنها باشد خصوصا کودکانی که در خوردن غذاها و سبزیجات به اصطلاح بد قلق هستند و سلیقه ی غذایی خاصی دارند. خبر خوب این است که رنگ های جذاب غذاها این قدرت را به شما والدین می دهد که سلیقه ی غذایی کودکان خود را تغییر دهید.
آجیل ها و مغز ها هم یکی از انواع خوراکی های طبیعی می باشند که رنگ های منحصر به فرد و گیرایی دارند و بیننده را ترغیب می کند تا مزه ی آنها را امتحان کنند.

شاید به همین خاطر است که ما در مناسبت های خاصی مثل یلدا و نوروز آجیل ها را به صورت خاص و متفاوتی تزئین می کنیم و در واقع رنگ های دوست داشتنی آجیل ها ما را تحریک می کنند تا کاری کنیم دنیای رنگی آجیل ها بیشتر از قبل دیده شوند و قبل از مزه ی دلنشین شان جذب رنگ های خوشایند آنها شویم.

 

تزیین آجیل یلدا

واژه یلدا مفهومی است با عنوان میلاد که در گذشته ایرانیان باستان این شب را تولد الهه مهر می دانستند و به همین خاطر به دور آتش جمع می شدند و آن را با پایکوبی و شادی جشن می گرفتند. شب یلدا و یا همان شب چله، بلندترین شب در نیمکره شمالی زمین بوده که به زمان بین غروب آفتاب سی ام شهریور ماه تا طلوع آفتاب اول دی ماه گفته می شود.

اما امروزه شب یلدا یکی از آن شب هایی است که همه اقوام و آشنایان به دور هم جمع می شوند تا به نوعی هم صله رحم به جا آورند و هم این شب خاص را در کنار هم به صبح رسانده و یا تا پاسی از شب را در کنار یکدیگر با خوشی و خنده سپری کنند. این شب عزیز که در بین ایرانیان جایگاه ویژه ای پیدا کرده است پیشینه ای قدیمی دارد که تا به حال زنده و ماندگار مانده است. در این شب که بلندترین شب سال نامیده می شود، خوراکی و تنقلاتی مخصوص به خود را دارد که می توان یکی از مهم ترین خوراکی این مراسم را آجیل نامید.

آجیل هایی که میل کردن آن ها در کنار اقوام و آشنایان و یا حتی دوستان عضوی لذت بخش بوده و حسی ناب را انتقال می دهد، به همین خاطر است که از رسومات این شب به یادماندنی تزئین آجیل به گونه ای خاص و زیبا آرایش داده می شود تا زیبایی و تنوع رنگ های آن حس و حال عجیبی را به مخاطب خود القا کند.

یکی دیگر از اتفاقاتی که این شب زیبا و به یادماندنی را پر از لذت و حس ناب می کند گرفتن فال حافظ است که بیشتر توسط بزرگان خانواده ها برای تمامی اعضای حاضر در مراسم گرفته می شود تا هم این رسم را به جا آورند و هم روزهای آتی را با تفالی زدن به حافظ آغاز کنند.

این شب ماندگار، فرصتی است تا بتوانیم یک روز خاص در سال را به دور هم جمع شویم و دیداری تازه کنیم تا به این صورت دلتنگی ها را کمرنگ کنیم و یا هم اینکه با این بازدید می توان دلخوری هایی را که به وجود آمده نیز با انرژی های مثبت و حالی خوب از بین ببریم و تنها دنیایی پر از شادی و همدلی به یکدیگر هدیه بدهیم تا همه در کنار هم زمان عالی را سپری کنیم.

 

 

طراحی تنگ آجیل

برای تزئینی زیبا می توان از تنگ های شیشه ای در ابعاد و شکل های متفاوت استفاده کرد تا مغزها به شکل زیباتری خود را به رخ مخاطب بکشانند. بیشتر از این آرایش ها برای مراسم های خاص مثل شب یلدا، شب چله عروس استفاده می شود تا با قرار دادن این تنگ های زیبا که درون خود دنیایی رنگی از آجیل ها دارند، سفره ای زیبا و تماشایی را بسازند.

طراحی تنگ های زیبا با آجیل شاید یکی از لذت بخش ترین کارها باشد. برای این تزئین روش های متفاوتی وجود دارد و بسته به سلیقه ی هر شخص، متفاوت می شود.

می توان آجیل ها را با هم مخلوط کرد و داخل تنگ ریخت تا رنگ های خاص آن را در کنار هم و پراکنده داشته باشیم و یا اینکه هر یک از مغز ها را به صورت لایه لایه به داخل تنگ اضافه کنیم تا در آخر یک تنگ با لایه ی های رنگی جذابی داشته باشیم.

این تنگ های فوق العاده و بی نظیر آجیلی را می توان برای شب چله عروس و داماد درون سفره یا میز مورد نظر برای تزئین قرار داد و یا حتی می توان به عنوان هدیه ای زیبا و خاص هدیه آورد.

 

در آخر باید گفت آجیل ها، این مغزهای استثنایی که هرکدام از آن ها رنگ و عطر و طعم متفاوت و خاص به خود را دارند، در بیشتر مراسم ها برای تزئین استفاده می شوند و همینطور هم برای هدیه بردن تحفه ای زیبا و مناسب است که می تواند حس و حال نابی را به همراه داشته باشد.

پسته بخورید و سالم بمانید


خواص پسته

پسته ادرار آور است

به لطف محتوای پتاسیم زیاد، مصرف پسته دفع مایعات را بهبود می بخشد. این شرایط به کاهش وزن و کاهش تورم، به ویژه در معده و پاها، کمک می کند.


پسته سلامت قلبی عروقی را بهبود می بخشد

پسته گزینه ای عالی برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است. به لطف محتوای فیتواسترول ها* Phytosterol، آرژینین (نوعی اسید آمینه) Arginine، رزوراترول* Resveratrol و لوتئین Lutein (نوعی آنتی اکسیدان در برخی گیاهان) این ماده غذایی به موارد زیر کمک می کند:

کاهش فشار خون بالا

کاهش کلسترول

مراقبت از عضلات قلب

پیشگیری از آترواسکلروز یا تصلب شرایین

فیتواسترول ها Phytosterol :گروهی از ترکیبات هستند که ساختمانی مشابه کلسترول و استروئیدها دارند و در گیاهان یافت می‌شوند. محصولات گیاهی مانند دانه‌های کتان، کنجد، بادام زمینی، بادام، فندق و جوانه گندم دارای فیتواسترول می‌باشند. به نظر می‌رسد فیتوسترول‌ها با کلسترول برای جذب در روده‌ها رقابت می‌کنند لذا موجب کاهش سطح کلسترول خون می‌شوند.

*رزوراترول* Resveratrol : نوعی فنول طبیعی که در بسیاری از گیاهان تولید می شود.


پسته در سیستم عصبی تعادل ایجاد می کند

پسته از محتوای منیزیم زیاد سود می برد که این ماده معدنی به ایجاد تعادل در سیستم عصبی کمک می کند. بر همین اساس، ما می توانیم از اختلالاتی مانند اضطراب، عصبانیت، افسردگی، استرس و بی خوابی پیشگیری کنیم.


پسته آنتی اکسیدان است

این مغز خوراکی از سطوح آنتی اکسیدان های زیاد مانند ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و رزوراترول برخوردار استاین مواد مغذی از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد هم در سطح سلولی و هم بیرونی محافظت می کنند. این شرایط به پیشگیری از پیری زودرس کمک می کند.

 

مصرف پسته می‌تواند مزایای زیادی برای سلامت بدن داشته باشد. برخی از این مزایا شامل داشتن قلبی سالم، کنترل وزن، محافظت در برابر بیماری دیابت و پرفشاری خون و بهبود گوارش است. ویتامین‌ها، مواد معدنی، چربی ها و پروتئین‌هایی که در پسته یافت می‌شود برای سلامت بدن بسیار مفیدند.پسته یکی از قدیمی ترین آجیل‌هایی است که در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که می‌دانید پسته بومی آسیاست و بیشتر در ایران و عراق رشد پیدا می‌کند. شواهد باستانی نشان می‌دهد که ارتباط پسته و انسان‌ها به ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد بر می گردد. این ماده بیشتر در ایران، عراق و سوریه کشت می‌شد و بعدها به رم نیز رسید.

امروزه علاوه بر ایران، عراق و سوریه، کشورهای دیگر نیز به کاشت آن اقدام می‌کنند. پسته متعلق به خانواده anacardaceae است. پسته معمولا یک آجیل فصلی محسوب نمی‌شود و در همه مواقع سال در دسترس افراد قرار دارد. این ماده را امروزه می‌توان به اشکال مختلف خریداری کرد. پوسته ای که بر روی آجیل‌ها قرار دارد معمولا در برابر آسیب‌های فیزیکی و موارد مختلف از آجیل محافظت می‌کند. از سوی دیگر، پسته شور و شیرین شده ممکن است انتخاب خوبی برای سلامتی شما نباشد زیرا سرشار از سدیم و قند است. ایده آل ترین روش این است که پسته به صورت طبیعی مصرف شود و تا حد امکان از مصرف پسته فرآوری شده خودداری گردد.

این آجیل خوشمزه مزایای زیادی برای سلامت انسان‌ها دارد. این ماده یکی از معدود آجیل‌هایی است که مواد مغذی فراوانی در خود دارد. پسته حاوی مواد مغذی همچون کربوهیدرات‌ها، پروتئین ها، چربی‌ها، فیبر غذایی، فسفر، پتاسیم،تیامین، ویتامینB6 ، بتا کاروتن، لوتئین، زگزانتین، کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس، منگنز، ویتامین C، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین E، ویتامین A و ویتامین K است. تمامی این مواد مغذی باعث شده اند پسته یک ماده عالی برای سلامت انسان باشد.

ارزش غذایی پسته:

برخی از مزایای پسته برای سلامتی در ادامه بیان شده است. بر اساس مطالعات انجام شده، این ماده محتوای کالری اندکی دارد. هر اونس از آن حدود ۱۶۰ کالری دارد که در مقایسه با میوه‌های خشک شده و آجیل‌هایی همچون بادام زمینی، گردو، بادام،فندق، آجیل برزیلی و شاه بلوط بسیار اندک است. پسه حاوی مقادیر زیادی پروتئین است. مقدار پروتئینی که در این ماده یافت می‌شود در هر اونس حدود ۶ گرم است که در مقایسه با سایر آجیل‌ها بسیار بالاست. محتوای چربی پسته نیز در مقایسه با آجیل‌های دیگر بسیار اندک است. آمارهای جمع آوری شده نشان می‌دهد که محتوای چربی در یک اونس حدود ۱۳ گرم است.

پسته منبع خوبی از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است. مصرف این ماده به صورت منظم می‌تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد و کلسترول خوب خون را اضافه نماید.مواد معدنی همون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم نیز در پسته یافت می‌شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که پسته حاوی مقدار زیادی فسفر است.

علاوه بر این سطح پتاسیمی این ماده در مقایسه با سایر آجیل ها بسیار زیاد است. مقدار سدیمی که در پسته یافت می‌شود صفر است که همین امر موجب می‌شود این ماده با سایر آجیل‌ها متفاوت باشد. این موضوع برای افرادی که از پرفشاری خون رنج می‌برند خبر خوبی است زیرا این افراد مجبورند مصرف سدیم را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانند. جزییات تغذیه ای که در بالا به آن اشاره کردیم نشان می‌دهد که پسته تنها یک آجیل مغذی نیست بلکه غذایی است که می‌توان در طول روز از آن استفاده کرد. به عبارت دیگر پسته خود یک غذای کامل محسوب می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز، جام جم نوشت، اثرات مثبت خوردن پسته که ناشی از فعالیت‌های بیوشیمی آن است مورد تحقیق دانشمندان قرار گرفته و ما در اینجا خواص پسته را برای شما توضیح می‌دهیم.

۱- ویتامین‌ها

پسته یک منبع خوب هیدورکربورها، اسیدهای چرب اساسی و آنتی‌اکسیدنت‌هاست. پسته حاوی مقادیر زیادی ویتامین، به ویژه B6 و مواد معدنی متنوع است.

۲- جلوگیری از رماتیسم و آرتروز

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که بخاطر خاصیت آنتی‌اکسیدانت قوی پسته، این میوه می‌تواند از اثرات تخریبی بیماری‌های مزمن همچون رماتیسم و آرتروز جلوگیری کند.

۳- افزایش توان جنسی مردانه

آزمایش‌های بالینی نشان می‌دهد که مصرف روزانه ۱۰۰ گرم پسته به مدت سه هفته خواص آشکاری برای مردان دارد. عواملی که در این آزمایش اندازه‌گیری شدند بسیار عجیب هستند و در اثر آزمایش اولتراساند آت مردانه امروز ما موضوع تازه‌ای را یاد گرفتیم.

۴- مبارزه با رادیکال‌های آزاد

آدامسی که از پسته می‌گیرند مورد آزمایش قرار گرفته و می‌تواند تعداد رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش دهد- رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها آسیب می‌رساند، پیرشدن را تند می‌کند و باعث بیماریهای مزمن می‌شود.

۵- دیابت-انسولین

تحقیقات علمی خواص پسته برای افراد دیابتی را نشان می‌دهد که چگونه باعث کاهش گلیسمیا شده و خاصیت ذخیره‌سازی انسولین دارد. خوردن پسته باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی برای افراد دیابتی نوع ۲ می‌شود و فشار خون آنها را پایین می‌‌آورد.

۶- کاهش وزن

جایگزین کردن چربی‌های حیوانی با چربی‌های غیراشباع شده آجیل انتخابی سالم است و می‌تواند منجر به کاهش وزن شود. آجیل مقادیر زیادی چربی دارد و باید در مصرف آن زیاده‌روی نکرد. این یک حقیقت عجیب در باره پسته است. خوردن پسته پوست دارد مصرف غذای شما را کاهش می‌دهد! وقتی که برای پوست کندن پسته مصرف می‌کنید باعث می‌شود تا آن را کم کم بخورید و با غذای کمتری به شما احساس سیری دست بدهد. مشاهده پوست‌های پسته هم اثر روانی در کاهش میزان مصرف آن دارد. البته آجیل شور می‌تواند اعتیاد‌آور باشد.

۷- فنولیک ضد سرطان

تحقیقات جدید در مورد اثرات مصرف آجیل در کاهش خطر ابتلا به سرطان امیدوارکننده است. ترکیب فنولیک که بیشتر در پوست آجیل است، آنتی‌اکسیدانت‌ها، فیبر گیاهی و اسیدهای چرب غیراشباع شده همگی خاصیت ضد سرطان دارند.

۸- کاهش فشار خون

توازن غذایی پسته و به ویژه وجود اسیدهای چرب اساسی، فشار خون را پایین می‌آورد و خطر بیماری‌های مرتبط با استرس را کاهش می‌دهد.

۹- طول عمر

آجیل باعث افزایش عمر می‌شود! تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف آجیل اثری حفاظتی در مقابل عوامل مرگ‌آور دارد. این برای گروه‌های مختلف جمعیتی آزمایش شده است.

۱۰- مواد معدنی

پسته حاوی مقادیر قابل توجهی مس ( یک فنجان حاوی ۸۰ درصد مس مورد نیاز روزانه)، منگنز، فسفر، منیزیوم و پتاسیم است.


https://seemorgh.com/health/nutrition/food-properties/395288-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D9%88-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87/

http://www.majalesalamat.com/nutrition/foodbenefits/pistachio-benefits/

http://www.salamatnews.com/news/214673/10-%D8%AE%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D9%81%D9%88%D9%82%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA%DB%8C

آلوخشک در بارداری

 اهمیت تغذیه در بارداری

همه ی ما با حساسیت دوران بارداری آشنا هستیم. در این زمان تمام توجه ها معطوف به مادر و کودک است و این نشانده ی اهمیت این دوران است. چراکه در صورت عدم توجه ممکن است مشکلات جبران ناپذیری سلامت مادر و کودک را تهدید کند.
یکی از مسائل حائز اهمیت در این دوران تغذیه است. تغذیه درست . اصولی در این دوران نه تنها سلامت مادر که کیفیت زندگی جنین تا پایان عمر را تضمین می کند. لذا مصرف خوراکی ها و مواد غذایی که سرشار از املاح معدنی و ویتامین ها ضروری بدن هستند می تواند بسیار مفید و تاثیرگذار باشد. یکی از این مواد غذایی آلوی خشک شده است. از آنجایی که آلو یکی از میوه های تابستانی ست که فقط در این فصل موجود است، در بقیه ی فصول سال به صورت خشک شده مصرف می شود از این رو در این مقاله قصد داریم خواص این میوه ی خشک شده در دوران بارداری بررسی کنیم.

خواص آلو خشک در دوران بارداری

به طور کلی مصرف میوه های خشک در دوران بارداری بسیار مفید و مغذی است و تاثیر قابل توجهی بر روی حفظ سلامت جنین و مادر خواهد گذاشت. آلوی بخارا یا آلوی خشک شده یکی از میوه هایی ست که عمدا برای سلامت پوست و یا رفع مشکلات سیستم گوارشی استفاده می شود اما این میوه با توجه به املاح معدنی و ویتامین هایی که دارد، ارزش غذایی بالایی داشته و خصوصا مصرف آن برای زنان باردار توصیه شده است.

  • تقویت سیستم ایمنی بدن : مصرف دارو در دوران بارداری باید با احتیاط کامل و زیر نظر پزشک صورت گیرد و با این حال در این دوران بسیاری از داروها منع مصرف دارد چراکه مشکلات عدیده ای را بر روی سلامت جنین خواهد گذاشت و به همین خاطر سیستم ایمنی قوی برای مادران باردار یکی از الزامات است. آلوی خشک شده به دلیل وجود آنتی اکسیدان فراوانش سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و مادر را از ابتلا به بسیاری از بیماری مصون می کند.
  • مانع از بروز کم خونی: یکی از مشکلات رایج در دوران بارداری بروز کم خونی در مادران است به طوری که در این دوران مصرف قرص های آهن ضروری ست از طرفی آهن یکی از مواد معدنی ست که برای رشد جنین الزامی می باشد. آلو ی خشک شده سرشار از آهن بوده و قرار دادن آن در رژیم غذایی بارداری، بروز سرگیجه و خستگی ناشی از کم خونی را از بین خواهد برد.
  • بهبود سیستم هورمونی بدن: تغییرات هورمونی در زنان امری طبیعی و شایع است اما در بارداری این مشکل به اوج می رسد. آلوی بخارا به کنترل بهتر هورمون ها کمک شایانی می کند این میوه کمک می کند متابولیک هورمونی بهتری داشته باشیم.
  • استحکام استخوان ها: آلو سرشار از کلسیم است و همین امر باعث جلوگیری از پوکی استخوان و همین طور استحکام بیشتر استخوان ها خواهد شد.
  • بهبود عملکرد سیستم گوارشی: آلو سرشار از فیبر است و فیبر سبب تقویت و بهبود حرکات رودی و کارکرد بهتر سیستم گوارشی می شود و این امر سبب می شود که مادران باردار دیگر درگیر مشکلاتی مانند یبوست و نفخ نشوند.
  • جلوگیری از زایمان زودرس: آلو به دلیل داشتن منیزیم مادران باردار را از زایمان زودرس مصون می کند زیرا این ماده ی معدنی عضلات را منبسط و آرام می کند و از انقباضات اولیه ی این دوران را به تعویق می اندازد.
  • جلوگیری از افسردگی و استرس: یکی از فواید بی نظیر آلو برای مادران باردار بهبود اعصاب و حفظ آرامش در مادران است. این میوه به دلیل داشتن منیزیم و مجموعه ویتامین های ب موجب آرامش در مادران می شود.
  • تاثیر آلو بر روی جنین: مصرف آلو در دوران بارداری موجب رشد بهتر جنین می شود چرا که مجموعه ویتامین ها و املاح معدنی موجود در این میوه بر روی رشد و نمو تاثیر مستقیم دارد. به عنوان مثال ویتامین A و کاروتن موجود در آلو باعث تقویت بینایی و پروتئین و ویتامین B آن سبب بهبود رشد جنین می شود.

نکاتی در مورد مصرف آلو خشک در دوران بارداری

  • به طور کلی میوه های خشک شده از جمله آلو قند بیشتری نسبت به میوه ی تازه دارند از این رو توصیه می شود که زنان باردار در مصرف آن زیاده روی نکنند چراکه احتمال ابتلا به دیابت بارداری را بیشتر خواهند کرد.
  • آلوی خشک شده با وجود مزایا و فواید بسیاری که دارد بهتر است بیش از حد مصرف نشود چراکه فیبر زیاد آن ممکن است سبب بروز اسهال شود.
  • مقدار توصیه شده برای مصرف در دوران بارداری با توجه به وضعیت سلامت و شرایط عمومی بدن فرد متفاوت است اما پزشکان و متخصصان پیشنهاد می کنند که روزانه حداکثر صد گرم از آن مصرف شود.
  • آلو به طور کلی در طب سنتی ایران طبع سردی دارد و به همین دلیل ممکن است در بسیاری از مادران باردار باعث بروز مشکلاتی مثل تهوع و افت فشار شود لذا بهتر است در صورت مشاهده این عوارض از مصرف آن خودداری کنید.

تنقلات کم کالری برای کاهش وزن

 

دنیای امروز ما به سمت و سویی می رود که اضافه وزن یکی از مشکلات مهم برای عده ای به شمار می رود که به دنبال راهبردی برای کم کردن وزن خود و رسیدن به اندام ایده آل با مصرف تنقلات و کم کالری هستند.

تقریبا این موضوع برای تمامی خانم ها پیش آمده، زمانی که به یک مهمانی و یا دورهمی دوستانه دعوت می شوند، درگیر وسواس در انتخاب لباس شده و کلی کمدلباس هایشان را بالا و پایین می کنند تا در آخر به لباس دلخواهشان برسند، باید گفت این موضوع برای همه صدق نمی کند که با رضایت لباس را انتخاب کنند، یکسری بخاطر بالابودن وزنشان در آخر هم با نارضایتی و اجبار یکی از لباس هارا انتخاب می کنند تا در مراسمی که برایشان پر اهمیت است بپوشند، اما وقتی در مهمانی قرار می گیرند هم بخاطر نارضایتی از لباسشان، به جای لذت بردن از مهمانی، بیشتر در خود هستند و حسرت می خورند از اینکه نتوانستند به گونه ای که می خواستند در آنجا حاضر شوند. باز هم حتما برایتان پیش آمده، در مهمانی قرار گرفته اید و خانم ها هرکدام به گونه ای گله و شکایت دارند، به حرف هایشان که گوش می دهید متوجه نارضایتیشان از اضافه وزن می شوید، از اینکه دائما به دنبال لباس های دلخواهشان می گردند اما باز هم مورد پسندشان را پیدا نمی کنند و تا به حال بارها و بارها روش های مختلفی را برای کم کردن وزن خود امتحان کرده، اما نتیجه نگرفته اند.

عده ای به دنبال تنقلات کم کالری هستند اما نمی دانند دقیقا چه تنقلانی کم کالری هستند!

با نشناختن تنقلات کم کالری خودشان را از خیلی ویتامین ها منع می کنند که این در نهایت نتیجه ای عکس به همراه دارد. مثلا آجیل از آن دسته تنقلات کم کالری است که در ادامه به آن می پردازیم، اما عده ای ندانسته با تصور پر کالری بودن، آن را از برنامه ی غذایی خود حذف می کنند.

و اما بپردازیم به اینکه چگونه رژیم غذایی بگیریم که هم به وزن دلخواهمان برسیم و هم مسیر درستی را در پیش بگیریم؟

باید گفت برای شروع یک رژیم غذایی مناسب، اولین کار شناختن تنقلات کم کالری و همینطور نوشتن یک برنامه ی غذایی متنوع و مناسب است، دومین کاری که در روند رژیم غذایی کمک می کند، این است که مستقیما از درون پاکت یا بسته تنقلات، تکه های خوراکی را برندارید، چون در صورت انجام این کار، گرم لذت خوردن خوراکی شده و فراموش می کنید تمام بسته را تمام کرده اید! به همین دلیل بهتر است، اول مقداری از تنقلات کم کالری مورد علاقه اتان را برداشته و درون ظرف کوچکی بریزید، تا هم خوراکی موردنظرتان را نوش جان کنید و هم رژیم غذایی را رعایت کرده باشید.

همانطور که گفته شد در این قسمت به شناخت تنقلات کم کالری می پردازیم :

آجیل یکی از مغذی ترین خشکباری است که در دسته تنقلات کم کالری قرار می گیرد که حاوی ریزمغذی هایی مانند ویتامین آ، فسفر، منیزیم و ترکیبات امگا3 است که مصرف مناسب مغزها ریسک بیماری های قلبی و عروقی را بین 20 تا 50 درصد کاهش می دهد. آجیل، پروتئین و یک منبع از فیبر، مقدار دیگری از ویتامین ها و مواد معدنی است، آنها همچنین طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها هستند که برای سلامتی بشدت مفید هستند.

همانطور که قبلا گفته شد برخی از افراد از خوردن آجیل اجتناب می کنند، چون در این باور غلط بوده که این مغزها حاوی چربی غیر مفید هستند، درصورتی که چربی آنها اشباع نشده و مفید بوده و برای کاهش وزن و همچنین عضله سازی بسیار    حیاتی  است. همچنین می توانید قیمت آجیل را از لینک قبل مشاهده نمایید.

در ادامه باید به این نکته هم اشاره کرد که مصرف بیش از اندازه آجیل نتیجه عکس میدهد، پس بهتر است آن را کنترل شده مصرف کنید.

یکی دیگراز تنقلات کم کالری را می توان شکلات تلخ معرفی کرد، شکلات تلخ یکی از  خوشمزه ترین تنقلاتی است که امروزه تقریبا سلیقه ی همگان را پوشش داده و فواید قابل توجهی برای سلامت بدن به همراه داشته  که درصد تلخی بیشتر آن به کاهش وزن نیز کمک می کند. پسته نیز یکی دیگر از تنقلات کم کالری بوده و خرید اینترنتی پسته به شما توصیه می شود.

بهترین زمان برای مصرف شکلات تلخ هنگام صرف صبحانه است، خوردن یک تکه کوچک شکلات تلخ به همراه صبحانه علاوه براینکه برای سلامت قلب مفید است، کمک به کاهش وزن می کند و همچنین باعث فعال شدن آنتی اکسیدان های بیشتری در بدن می شود. لازم است بدانید هرقدر تعداد آنتی اکسیدان ها بیشتر باشد، باعث می شود دیرتر به سمت پیری رفته و بدنی شاداب تر داشته باشیم. همچنین مصرف شکلات کمک می کند تا از بروز آلزایمر در سنین بالاتر جلوگیری کنیم، چراکه مغز علاوه بر نیازی که به خون دارد، همچنین نیاز به انرژی بیشتری برای انجام فعالیت و وظایف خود دارد که شکلات این انرژی را برای مغز فراهم می کند. در آخر هم باید اشاره کرد، هرچه انرژی ما بیشتر باشد، فعالیت ما بیشتر شده که این موضوع به روند کاهش وزن کمک می کند.

احتمالا باز هم عده ای شکلات را مانند آجیل جزء تنقلات پر کالری می دانند اما لازم به ذکر است شکلات تلخ با شکلات متفاوت است، چراکه هرچه درصد تلخی شکلات بالا می رود مقدار شکر آن کم و کمتر شده تا به شکلات خالص برسد، پس شکلات تلخ با درصد بالا نه تنها پر کالری نیست بلکه در روند کاهش وزن بسیار مفید واقع می شود.

با مواردی که توضیح داده شد و اطلاعات درباره ی تنقلات کم کالری، بهتر است از زمانی که دارید بهترین استفاده را کرده و یک برنامه غذایی مناسب بنویسید تا با اجرای آن به وزن ایده آل خود برسید.

 

 

 

 

لاغر می مانید اکر این تنقلات را مصرف کنید

 

چاقی دغدغه ی انسان های مدرن امروزی

این روزها خوراکی ها و تنقلات و به طور کلی رژیم غذایی اکثر افراد به سمتی کشیده شده که شامل مقدار زیادی کالری است. مقدار کالری ورودی در هر روز به حدی زیاد است که درنهایت به صورت چربی ذخیره شده و مشکلات اضافه وزن و چاقی را برای ما به وجود خواهند آورد. غذاهای آماده، فست فود ها و از همه مهم تر تنقلات پرکالری صنعتی از مهم ترین عواملی هستند که به این معضل دامن زده و کاهش وزن را سخت تر می کنند. از این رو مقدار کالری ورودی مناسب و مطلوب روزانه یکی از دغدغه های اصلی افرادی ست که دچار اضافه وزن و چاقی هستند به غیر از این افراد دیگری که به سلامت خود توجه ویژه ای دارند و خواستار مکنترل وزن خود هستند به این موضوع اهمیت داده و برنامه ی غذایی خود را بر اساس مقدار معین کالری روزانه تنظیم می کنند.
برای این کار یکی از مهم ترین نکات این است که با میزان کالری ای که هر کدام از موادغذایی دارا هستند آشنایی داشته باشیم. یکی از مواردی که مصرف روزانه دارد و در عین حال توجهی به میزان کالری آن نداریم تنقلات است. در ادامه بیشتر در باره ی تنقلات رژیمی بحث خواهیم کرد.

تنقلات رژیمی را بشناسید

تنقلات به عام به خوراکی ها و موادر غذایی که تلقی می شوند که معملا بین وعده های اصلی یعنی صبحانه، ناهار و شام صرف می شود. شاید بتوان گفت یکیی از مهم ترین عوامل افزایش وزن تنقلاتی هستند که به عنوان میان وعده مصرف می شوند جراکه عموما ما کارلیر و انرژی مورد نیاز بدنمان را در وعده های اصلی تامین می کنیم و با خوردن تنقلات پرکالری مثل چیپس و پفک که هیچ ارزش غذایی ای ندارند، راه را برای ابتلا به چاقی بازتر می کنیم. در ادامه لیستی از تنقلات رژیمی را بررسی خواهیم کرد.

 

انواع تنقلات رژیمی

یکی از مزیت های عالی و بی نظیر تنقلات تنوع بسیار زیاد آنهاست. ما با کمی دقت نظر به راحتی می توانیم لیستی از تنقلات کم کالری و خوش مزه ای را داشته باشیم که بدون خطر افزایش وزن می توانند جایگزین میان وعده های چاق کننده باشند.

·         مغزهای کم کالری : همه ی مغز های در میزان کالری برابرند و برای اضافه شدن به یک رژیم غذایی سالم مناسب هستند. همه مغزها ترکیبی از اسید چرب امگا3، پروتئین و فیبر دارند که احساس سیری را در فرد افزایش داده و اشتها را کم می کنند.

کم ترین میزان کالری را در بین مغزها، بادام درختی، بادام هندی و پسته دارد. 
اگر قصد کاهش وزن دارید بهتر است از مغزهای تف داده شده و شور خودداری کنید و آنها را خام مصرف کنید چراکه آجیل های تف داده مقدار چربی های ناسالم آنها افزایش می دهد.

·         میوه خشک: میوه خشک یکی تنقلات مناسب و سالم محسوب میشود. مصرف میوه به کاهش وزن کمک می کند چراکه میوه ها سرشار از فیبر ( و ویتامین ها و مواد معدنی ضروری) هستند. البته برای این منظور بهتر است به دنبال میوه های خشکی باشید که افزودنی ای مثل شکر نداشته باشند و شیرین نباشند و سپس آنها را با مغزهای کم کالری ترکیب کرده و به عنوان یک میان وعده ی سالم مصرف کنید. این ترکیب یکی از بهترین تنقلاتی ست که تعادل کربوهیدرات و پروتئین در آن بهترین شکل ممکن رعایت شده. میوه ی خشک همچنین می تواند یک انتخاب عالی برای میز کار شما باشد.

·         پاپ کرن : پاپ کرن سرشار از فیبر است و حتی مقداری پروتئین هم در آن دیده شده. هر سه فنجان پاپ کرن (28 گرم) پاپ کرن باز شده دارای چهار گرم فیبر، تقریبا 4 گرم پروتئین و 110 کالری می باشد. این ترکیبات آن را به میان وعده ای بسیار سالم و بی ضرر تبدیل کرده. پاپ کرن در واقع یک غذای کامل است و سه فنجان آن یک وعده ی غذایی حجیم است مخصوصا وقتی با چاشنی های مثل نمک ترکیب شود و به همین دلیل نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا در غیر این صورت تبدیل به یک میان وعده ی مضر می شود.

طرز تهیه ی تنقلات رژیمی  

بسیاری از دوست داران آشپزی و سرآشپز های بزرگ با ترکیب های مختلف مواد غذایی، میان وعده های بسیار لذیذی درست کرده اند. میان وعده هایی نه تنها بسادگی تهیه می شوند که قابلیت این را دارند که در رژیم های غذایی لاغری جای گیرند. در ادامه برخی از این ترکیب های استثنایی خوشمزه و کم کالری را معرفی خواهیم کرد.

·         کره بادام زمینی با سیب: ترکیب سیب و بادام زمینی یک ترکیب بی نظیر است. سیب دارای فیبر و آنتی اکسیدان فراوانی ست که به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
کره ادام زمینی هم مزایای دیگری برای قلب دارد. ثابت شده که کره ی بادام زمینی کلسترول
HDL (خوب) را افزایش و کلسترول و تری گلیسیرید LDL (بد) را کاهش می دهد.

کره ی بادام زمینی با و.جود کالری زیادش بر روی افزایش وزن تاثیری ندارد.

یک سیب متوسط و یک قاشق غذاخوری کره ی بادام زمینی (15 گرم) می تواند یک ترکیب متعادل از طعم شیرینی و شوری همراه با بافت ترد و خامه ای برای ما فراهم کند که زیر 200 کالری انرژی داشته باشد.

·         بادام درختی با شکلات تلخ: بادام درختی و شکلات تلخ یک ترکیب غنی، راضی کننده و قابل دسترس است. شکلات تلخ به کاهش فشار خون و ریسک بیماری های قلبی کمک می کند به شرط آنکه شامل حداقل 70 درصد کاکائو باشد.
از طرفی بادام درختی سرشار از اسید های چرب غیر اشباعی هستند که دوستار قلب بوده و علاوه براین بادام درختی تاثیر بسزایی بر روی کنترل فشار خون دارد. همچنین تحقیقات نشان دهده که بر روی کاهش اشتها و کاهش وزن تاثیر دارد.

بادام و شکلات تلخ هر دو غنی از منیزیم هستند و سی گرم از هر کدام بسته به میزان کاکائو شکلات تلخ  تنها 300 کالری دارد.

·         ماست با دانه های آفتاب گردان: یک قاشق چای خوری تخمه ی آفتاب گردان را در نصف فنجان ماست ساده ی بدون چربی هم بزنید. دانه های آفتابگردان با وجود حجم زیادی که دارند تنها 19 کالری دارند. ماست یک منبع عالی برای پروتئین بوده و کل این میان وعده کمتر از نیم گرم چربی اشباع دارد. حتما مطمئن شوید که از دانه های آفتابگردان خام و غیر شور استفاده می کنید به خصوص اگر پرهیز غذایی سدیم دارید.

تنقلات و شیرینی های زیر را در سفر به ایران خرید کنید

 

ایرانی ها با توجه به شرایط اقلیمی که دارند دست بازتری برای انتخاب تنقلاتی دارند که از دل طبیعت به دست آمده چراکه با توجه به اینکه ما در ایران چهار فصل را داریم و همین طور هر کدام از شهر ها از اقلیم و آب و هوای خاصی برخوردار می باشند سبب شده تا تنوع زیادی در خوراکی ها و غذاهای خود داشته باشیم که تنقلات هم یکی از آنهاست. به طور معمول تنقلات اولین گزینه برای دورهمی های خانوادگی ست.

متأسفانه امروز به دلیل همه گیر شدن فست فود ها و تنقلات صنعتی و چرب مثل چیپس و پفک توجه کمتری به تنقلات طبیعی و مفید می شود که در ادامه قصد داریم تنقلات اصیل ایرانی معرفی کنیم که نه تنها مضر نیستند که حتی فوایدی زیادی برای بدن دارند.

شیرینی های سنتی ایرانی

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های گرم در ایران به حساب می آید که از کوچک و بزرگ آن را صرف می کنند. چای به دلیل طعم تلخ و گسی که دارد معمولا با یک شیرینی صرف می شود و شاید این یکی از دلایلی باشد که تنوع شیرینی ها و تنقلات شیرین در ایران بسیار زیاد است.

  • شکرپنیر و نقل : معمولا جزء اولین انتخاب های ما هنگام صرف چای شکرپنیر و یا نقل می باشد. این دو شیرینی معمولا از محلول غلیظ شکر و آب به وجود آمده که به آن افزودنی هایی مثل هل، پسته، نارگیل و گل محمدی و بسیاری از طعم های دیگر به آن اضافه می شود. بهترین شکرپنیر در بجنورد و بهترین نوع نقل را از مشهد می توانید خریداری کنید.
  • سوهانیکی دیگر از شیرنی های لذیذ سنتی ایران سوهان است. این شیرنی به دلیل اینکه با سبوس گندم تهیه می شود دارای خواص بسیار زیادی می باشد. سوهان در شکل ها و طعم های مختلف و مغز هایی مثل پسته و بادام درست می شود. اصالت این شیرنی به شهر قم برمی گردد و در حال حاضر یکی از سوغات پرطرفدار و معروف این شهر می باشد.
  • پشمکبیشتر ایرانی ها با شیرینی های خوش طعم شهر یزد آشنا هستند. پشمک یکی از معروف ترین شیرنی های این شهر محسوب می شود که محبوبیت زیادی دارد و این باعث شده که امروزه این شیرنی در شکل ها وطعم های مختلفی به بازار عرضه شود
  • گزگز اصفهان نیز یکی دیگر از تنقلات شیرین اصیل ایرانی است که طرفدارهای زیادی دارد که معروف ترین نوع آن گزانگبین است

آجیل و خشکبار

در بالا بسیاری از محصولات قنادی و شیرین معرفی شد اما بسیاری از ما تنقلات شیرین را ترجیح نمی دهیم و یا به دلیل مشکلاتی مثل دیابت و چربی خون امکان استفاده از تنقلات شیرین و چربی مثل سوهان را نداریم علاوه بر اینکه زیاده روی در مصرف شیرینی ها سبب می شود که دندان های مستحکمی نداشته و مشکلات دهان دندان برای ما ایجاد شود که این قضیه در کودکان که معمولا جزء طرفدارهای اصلی تنقلات شیرین هستند شدت بیشتری دارد به همین دلیل می توانیم تنقلاتی انتخاب کنیم که شیرین بوده ولی ضرری نداشته باشند و برای همه از جمله بیماران دیابتی مفید باشد.

  • آجیل مخلوط شیرین: خوشبختانه در ایران به دلیل تنوع زیادی که در تنقلات داریم می توانیم تمام گروه ها را پوشش دهیم. آجیل شیرین همان گزینه درستی است که طرفدارن ذائقه ی شیرین که در مصرف شکر محدودیت دارند می توانند آن را انتخاب کنند. خشکباری مثل کشمش، انجیر خشک، توت خشک، خرمای خشک و انواع مختلف چیپس میوه یک انتخاب ایده آل برای همه می باشد.
  • تخمه ها:  تخمه پای ثابت دورهمی های ما در هر سبکی می باشد. زمانی که قصد دیدن یک فیلم سینمایی را کنار خانواده یا دوستان داریم و یا در زمان پخش مسابقه های ورزشی زنده، همیشه اولین انتخاب ما یکی از انواع مختلف تخمه است. شاید دلیل این انتخاب تنوع بسیاری ست که این دانه ی مغذی دارد و تمام سلیقه ها را پوشش می دهد. این دانه به دلیل مواد مغذی و املاح معدنی فراوانش یکی از بهترین انتخاب ها برای دورهمی هاست و یکی از تنقلات بسیار سالم محسوب می شود.
  • آجیل مغز مخلوط:  انواع مغزها مثل پسته، انواع بادام، فندوق و گردو تاثیر به سزایی بر روی سلامت بدن دارند. یکی از مزیت های آنها تقویت نیروی بدنی است و از این رو بهترین میان وعده برای کودکان و همین طور کسانی ست که ورزش می کنند. این نوع آجیل هم به صورت خام و هم شور و تف داده به بازار عرضه می شود. از طرفی به دلیل اینکه آجیل مغز مخلوط دارای ترکیبی از ویتامین ها و مواد ضروری مورد نیاز بدن است از بروز بسیاری از بیماری های مزمن مثل آلزایمر، سرطان و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. جالب است بدانید این آجیل به نوعی غذای مغز محسوب می شود زیر عملکرد مغز را به صورت چشم گیری افزایش می دهد.

تنقلات ترش

یکی از مزیت های تنقلات ایرانی این است که تمام سلایق را با هر ذائقه ای پوشش می دهد. حتی کسانی که طرفدار ترشی هستند و طعم ملس را دوست دارند هم انتخاب های زیادی تنقلات دارند.

  • قره قروت: قره قروت یکی از فرآوده های لبنی محسوب می شود و در اصل آن را از آب ماست یا دوغ تهیه می کنند، بدین صورت که آب دوغ یا ماست را آن قدر می جوشانند تا به صورت جامد در بیاید به همین دلیل دارای کلسیم بسیار زیادی می باشد که می تواند برای افراد مبتلا به پوکی استخوان مفید باشد.
  • لواشک: لواشک عصاره ای از ترکیب میوه های ترش و شیرین است که متخصصان تغذیه به آن کنسانتره می گویند. دروقع لواشک ترکیبی از پوره ی میوه های خشک شده است و این خشک شدن یک روش سنتی برای ماندگاری بیشتر مواد غذایی می باشد.
  • آلبالو و آلو خشک: آلبالو و آلو خشک دو میوه ی خشک شده ی ترش هستند که خواص زیادی را دارا می باشند. این دو میوه ی تابستانی برای اینکه در بقیه فصول هم قابل دسترسی باشند خشک شدند تا مانگاری بالایی داشته باشند.

کلام آخر

همان طور که در معرفی انواع تنقلات ایرانی مشاهده کردید یکی از نکات قابل ذکر سلامت و فواید بیشمار هر یک از این تنقلات می باشد. که این نکته در دنیایی که روز به روز صنعتی تر می شود و تنقلات صنعتی و مضر در بسیاری از خانواده ها تبدیل به یکی از تنقلات جدانشدنی در رژیم غذایی شان شده بسیار دشوار است و به همین دلیل در این ورزها باید توجه ویژه ای به تنقلات سنتی و ایرانی مثل خشکبار و آجیل شود.

 

 

 

بهترین مغزها در دوران بارداری

 

اهمیت تغذیه در بارداری :

برنامه ی غذایی و تغذیه ی سالم در زندگی ما انسان ها از اهمیت زیادی برخوردار می باشد به خصوص اگر خانم ها دوران بارداری را سپری کنند، توجه ویژه تری را به خود اختصاص می دهند. تغذیه ای که علاوه بر خود، سلامت جنین را هم در بر گرفته و دقت را بیشتر می کند.

بارداری سالم نیازمند رعایت نکات زیادی می باشد که می توان گفت مصرف روزانه مغزها و خشکبار در اولویت قرار دارد. مغزها و خشکباری که سرشار از ویتامین و املاح معدنی بوده و میل کردن آن ها باعث رشد و تکامل جنین می شود.

ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز دوران بارداری :

·         کلسیم: تکامل یافتن استخوان های جنین

·         آهن : تولید هموگلوبین، عملکرد عروق خونی، جلوگیری از کم خونی

·         ویتامین ها : جلوگیری از نقص در سیستم عصبی جنین، رشد و تکامل استخوان بندی، متابولیسم و رشد مغز، تقویت سیستم عصبی و قلب، جلوگیری از کم خونی، رشد و نمو جنین

·         امگا3: رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی، جلوگیری از کاهش خطر افسردگی پس از زایمان

·         فیبر : جلوگیری از یبوست و هموروئید، آزادسازی گلوکز در خون

·         منیزیم : سلامت دندان و استخوان، تنظیم میزان قندخون و عملکرد صحیح پروئین های بدن، رشد و ترمیم بافت های بدن، کاهش احتمال زایمان زودرس

تامین ویتامین ها و مواد معدنی با مصرف مغزها :

o        فندق :

مصرف دوبار در هفته فندق از الزامات است چراکه منبعی غنی از ویتامین E و آهن است که باعث تقویت و رشد بهتر بافت اندام های عضلانی و ادامه حیات جنین و همچنین درمان کم خونی های ناشی از کمبود آهن برای مادران باردار مفید می باشد. با توجه به این موضوع که فندق کالری زیادی دارد باید اشاره کرد که کالری آن هیچ آسیبی به مادر و جنین نمی رساند چراکه در فندق هیج نوع کربوهیدراتی وجود نداشته و همچنین برای تولید شیر مادران باردار منبع غذایی پراهمیتی می باشد.

o        پسته خام :

یک مغز خوشمزه و مقوی می باشد که به عنوان یک ماده غذایی گیاهی و نیروبخش نام برده شده و به دلیل وجود قابل توجهی پروتئین، فیبر، آهن، فولات، کلسیم، پتاسیم در خود، نیاز مادر باردار و جنین را تامین می کند. توصیه می کنیم خرید آنلاین پسته خام را تجریه کنید.

مصرف پسته فواید فراوانی از جمله درمان کم خونی ناشی از بارداری، از بین بردن التهاب و بهبود درد مفاصل یا تورم، کمک به رشد ماهیچه ها، کاهش کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب در خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از عفونت در دوران بارداری، درمان یبوست و جلوگیری از آن، کمک به رشد مغز جنین و سلامت چشم ها دارد.

نکته: توجه داشته باشید که مصرف پسته درکنار فواید فراوانی که دارد، نباید در مصرف آن زیاده روی شود چراکه باعث بروز خطراتی برای مادر و جنین می شود. بهتر است از پسته روزانه تنها 10 تا 20 عدد استفاده شود.

o        بادام هندی :

به دلیل وجود ریزمغذی ها و ویتامین های مختلف از جمله منیزیم، پتاسیم، فسفر، روی، کلسیم، آهن، فولات، فیبرغذایی، پروتئین و چربی مفید به حفظ سلامت عمومی بدن و تامین انرژی مادران باردار کمک فراوانی می کند.

o        گردو:

یک مغز مقوی و پرخاصیت است که منبعی سرشار از ویتامین و فسفر بوده که تاثیرات مفید زیادی بر روی مادر و جنین می گذارد. مصرف گردو در دوران بارداری باعث بالا رفتن ضریب هوشی فرزند، تقویت عمومی بدن مادر و همچنین زیبایی پوست شکم تا پایان دوران بارداری می شود.

o        مویز :

باید اشاره کرد که مویز جزء آن دسته از محصولات مغذی است که بشدت مصرف آن در دوران بارداری توصیه می شود. مصرف مویز تاثیرات متفاوتی دارد، کمک به رشد سلول های بدن جنین، تامین انرژی مادر، کاهش استرس، تقویت هوش و حافظه جنین در حال رشد، کمک به شادی و آرامش مادر و همچنین بر سیستم عصبی جنین نیز تاثیر مثبت می گذارد.

آرامش مادر در دوران بارداری از موضوعات پراهمیت هست چراکه نه تنها برای سلامت خودش بلکه برای سلامت جنین مهم بوده، به این خاطر که تمامی حالات مادر در دوران بارداری برجنین تاثیر می گذارد و همینطور تاثیر مویز در سیستم عصبی جنین باعث می شود رشد جنین به طور کامل انجام شده تا بعد از متولد شدن فرزند، اختلالاتی آن را تهدید نکند.

 

نکته پایانی :

مصرف آجیل ها در دوران بارداری کمک شایانی به سلامت مادر و همین طور جنین در حال رشد خواهد کرد و کیفیت سلامت کودک را در سنین بالاتر تضمین می کند، لذا مصرف آجیل در این دوران مادر را از مصرف قرص های ویتامین و تقویتی معاف کرده و مواد ضروری و لازم مادر و کودک در واقع از طریق طبیعت تامین می شود، بنابراین می توان آجیل ها یک انتخاب سالم و طبیعی در دوران بارداری محسوب می شوند پس چه بهتر که این انتخاب های سالم را دریغ نکرده و در رژیم غذایی خود جای دهیم.

آجیل مشکل گشا چیست؟ خواص آن چیست؟

 

درباره ی مشکل گشا

ریشه اعتقادات ما ایرانی ها در مذهب نهفته است. بسیاری از باورهای بنیادی ما با مذهب عجین شده و بسیاری از رفتارهای ما با معیاری به اسم دین سنجیده می شود و این در نهایت باعث می شود جامعه ی شاد تری داشته باشیم.
 فلسفه ی نذری دادن هم از شاد کردن فقرا و نیازمندان جامعه نشات می گیرد. در مناسب های مختلف مذهبی بهانه ای به دست می آوریم تا جامعه ی شادتری بسازیم جامعه ای که برای چند روزهم که شده هیچ کس در آن طعم گرسنگی را نچشد و فقیری در آن گرسنگی را حس نکند.
آجیل مشکل گشا هم یکی از نذوراتی ست که به طور معمول در مناسب های مختلف مذهبی به نیت رفع حاجات نذر می شود. همان طور که از اسم این مخلوط مقوی و خوش مزه هم معلوم است اعتقاد دارند که نذر این آجیل سبب حل مشکلات و برآورده کردن آروزها می شود. جالب است بدانید که داستان ها و افسانه های مختلفی در مورد این آجیل ساده وجود دارد.

 تاریخچه ی آجیل مشکل گشا

یکی از حقایق جالب در مورد آجیل مشکل گشا این است که مصرف این آجیل از زمان ایران باستان رواج داشته. در زمان های دور، هر سال به مناسبت اعیاد مختلف رسم بوده که برای فرورهر هدایایی تهیه می شده و آجیل مشکل گشا هم یکی از این هدایا بوده است.

بعد ها این آجیل مغذی با اعتقادات و باور های دینی مردم گره خورده و تبدیل به نذری برای رفع حاجات شده است. به طوری که آن را به طرق مختلف و با نیت های متفاوت نظر می کردند. به طور مثال آن را در شب های جمعه و یا در نمازهای جمعه بین وقفه ی دو نماز بین نمازگزاران پخش می کردند.
بعد ها مردم هر شهر با توجه به کسانی که حاجت روا می شدند روش های مختلفی برای نذر این آجیل داشتند به عنوان مثال آن را فقط در شب های جمعه پخش می کردند و یا بعد از پاک کردن این آجیل ضایعات آن را داخل آب روان می ریختند و یا آن را با سوره ی یاسین متبرک کرده و بعد بین مردم توزیع می کردند و در نهایت با نیت رفع مشکلات و به امید تحقق آن این نذر را ادا می کردند.
این باور هنوز که هنوزه در بین مردم  رواج داشته و هر ساله خیلی از مردم این آجیل را نذر کرده و در بین نیازمندان و یا مردم عادی پخش می کنند.
یکی دیگر از موارد استفاده ی این آجیل عید غدیر خم است که بسیاری از سید ها و سادات ها این آجیل را به عنوان عیدی به آشنایان، دوستان و نزدیکان خود هدیه می دهند.

 

آجیل مشکل گشا شامل چیست؟

آجیل مشکل گشا عمدتا از نخود و کشمش تشکیل می شود و اما باگذشت زمان پایه ی اصلی این آجیل تغییر کرد و  بعد ها هر شهر خشکبار و آجیل بومی خود را به آجیل مشکل گشا اضافه نمود. به عنوان مثال در شهر مشهد مویز را جایگزین کشمش سبز این آجیل کرده و یا به عنوان نقل و یا نبات اضافه کرده اند. درشاهرود علاوه بر نخودچی کشمش و نقل، مغز بدام و پسته هم به آن افزوده اند. در تهران تر کیبات این آجیل شامل : پسته، بادام، سنجد، گردو، کشمش، برگه ی هلو، انجیر و خرماست. که به تازگی میوه هایی خشکی مثل چیپس میوه ی نارگیل و همین طور قیسی زرد آلو و یا برگه ی آن را نیز به این آجیل اضافه می می کنند.

 

باورهایی در باره مشکل گشا

این آجیل درواقع در دید ایرانی ها یک آجیل مقدس و متبرک محسوب می شود. در واقع مشکل گشا نمادی از خوش یمنی و شانس برای ماست و  به همین دلیل این آجیل جای خود را در بسیاری از اعیاد و جشن های سنتی ما باز کرده و پای ثابت تنقلات جشن هایی مثل شب یلدا و چهارشنبه سوری ست.

چراکه بسیاری معتقدند با خوردن آجیل مشکل گشا، مشکلات برطرف و آرزوهایشان برآورده می شود به همین دلیل مصرف این آجیل را دختران دم بخت توصیه می کنند. برخی دیگر نیز اعتقاد دارند با مصرف این آجیل از چشم زخم و چشم بد مصون می مانند.

 

خواص آجیل مشکل گشا

جایگاه ویژه ی آجیل مشکل گشا در بین سنت و اعتقادات مردم شاید ارتباط مستقیمی با  خواص آن دارد. این ترکیب یکی از مغذی ترین آجیل های مخلوط است از جمله خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کنترل گرسنگی: این ترکیب به دلیل فیبر زیاد یکی از بهرتین میان وعده های برای رفع گرسنگی ست به همین دلیل قابلیت این را دارد که در رژیم های لاغری هم مورد استفاده قرار گیرد.

بهبود سیستم ایمنی بدن : این آجیل سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل در پیش گیری از سرطان و بیماری های مزمنی مانند آلزایمر نقش موثری دارد.

جلوگیری از کم خونی : جالب است بدانید نخود و همین طور کشمش سرشار از آهن بوده و  به همین دلیل برای مبتلایان به کم خونی بسیار مفید می باشد. همچینین برای زنان باردار و یا زنان شیرده نیز بسیار موثر و مفید است.

تقویت سلامت قلب : مصرف روزانه ی نخود و کشمش باعث کاهش کلسترول بد خون شده و در واقع نخود دوست قلب انسان است زیرا به خاطر ترکیب منحصر به فرد آنتی اکسیدا ن هایی که در نخود وجود دارد، از قلب و رگ های خونی محافظت می کند.

تقویت سلامت استخوان ها: یکی از نکات جالب توجه در مورد نخود این است که کلسیم موجود در نخود با کلسیم موجود در لبنیاتی مثل شیر و ماست برابر است و به همین خاطر برای سلامت استخوان بسیار مفید است.

 

فندق را حتما در سبد غذایی خود قرار دهید

  

فندوق یکی از دانه های چرب پرطرفدار است که معمولا در آجیل مغز و یا آجیل های مخلوط تخمه دار استفاده می شود. این دانه بیشتر در ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و آمریکا ست.

فندوق یکی از دانه های شیرینی ست که به دو صورت خام، تف داده و یا با پوست قابل استفاده است.

مانند بقیه دانه ها، فندوق هم ارزش غذایی بالایی دارد و حاوی مقدار زیادی پروتئین، چربی، ویتامین ها و مواد معدنی ست. در ادامه برخی از فواید فندوق را بررسی خواهیم کرد.

1.       ارزش غذایی کامل

فندوق دارای مشخصات عالی ای از مواد مغذی ست. همچنین کالری بالایی داشته و سرشار از مواد معدنی و چربی های سالم است.

هر 28 گرم فندوق که حدود بیست مغز از آن می شود شامل:

·         کالری: 176

·         چربی کل: 17 گرم

·        پروتئین: 4.2 گرم

·         کربوهیدرات: 4.7 گرم

·         فیبر: 2.7 گرم

·         ویتامین E: 21 %  از نیاز روزانه

·         تیامین: 12% از نیاز روزانه

·         منیزیوم: 12% از نیاز روزانه

·        مس: 25% از نیاز روزانه

·         منگنز: 87% از نیاز روزانه

فندوق همچنین شامل درصد قابل توجهی از ویتامین B6، فسفر، پتاسیم و روی می باشد. علاوه بر این، یک منبع غنی از چربی های اشباع و غیر اشباع است و یک منبع خوب از اسید های چرب امگا6 و امگا9 مثل اولیک اسید محسوب می شود.

به غیر از این، در هر 28 گرم فندوق 11.2 گرم فیبر رژیمی وجود دارد که درواقع 11 درصد از نیاز روزانه ی بدن به فیبر را تامین می کنید.

علاوه بر این فندوق حاوی فیتیک اسید است که برای جذب بسیاری از مواد معدنی مثل آهن و روی از مغزها لازم و ضروری است.

 

2.       سرشار از آنتی اکسیدان

فندوق حاوی مقدار قابل توجهی از آنتی اکسیدان هاست.

آنتی اکسیدان از بدن در برابر استرس های اکسیداتیو محافلظت می کند. این نوع استرس باعث از بین بردن ساختار سلولی، پیری زودرس، سرطان و بیماری های قلبی می شود.

بیشترین مقدار آنتی اکسیدان در فندوق را ترکیبات فنولیک اسید دارد. ثابت شده این ترکیبات برای کاهش کلسترول و التهاب بسیار مناسب است. همچنین برای سلامت قلب و جلوگیری از از سرطان بسیار مفید است.

در یک مطالعه ی  8 هفته ای نشان داده که کسانی که فندوق مصرف می کنند (با پوست یا بدون پوست) در مقایسه با کسانی که فندوق مصرف نمی کنند به طرز قابل توجهی کاهش استرس اکسیداتیو داشته اند.

بیشتر آنتی اکسیدان موجود در فندوق در پوست آن متمرکز شده که با فرآیند تف دادن فندوق این انتی اکسیدان کاهش می یابد. بنابراین توصیه می شود که به جای مغز فندوق تف داده و بدون پوست، فندوق خام و با پوست مصرف کنید.

 

3.       تضمین سلامت قلب

ثابت شده که مصرف آجیل سلامت قلب را تضمین می کند. در فندوق مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان و چربی های سالم وجود دارد که قابلیت های آنتی اکسیدان را افزایش و سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.

در یک مطالعه ی یک ماهه بر روی بیست و یک نفر با کلسترول بالا انجام شد ثابت شد که زمانی که این افراد 18 الی 20 % از کالری مورد نیازشان در روز را با مصرف فندوق به دست آوردند، شاهد کاهش کلسترول، تریگلیسیرید و کلسترول LDL بودند.

افراد مورد آزمایش همچنین پیشرفت هایی را در سلامت شریان های قلب و فاکتورهای التهابی موجود در خون مشاهده شد.

علاوه بر این، در یک بررسی بر روی 9 مطالعه که بر روی بیش از 400 نفر انجام گرفته مشاهده شده که کسانی که مغز فندوق مصرف می کنند میزان LDL بد و سطح کلی کلسترول آنها کاهش یافته در حالی که کلسترول HDL خوب و تری گلیسیرید آنها بدون تغییر باقی مانده.

تحقیقات دیگر تاثیرات مشابهی بر روی قلب را ثابت کرده اند و نتایج به طور کلی نشان می دهد با مصرف فندوق سطح چربی خون کاهش و میزان ویتامین E افزایش می یابد. این دانه سرشار از اسید های چرب، فیبر، انتی اکسیدان، پتاسیم و منگنز است که تمام این ویتامین ها و مواد معدنی به کنترل فشار خون کمک شایانی می کنند.

در کل، مصرف 29 الی 69 گرم دانه ی فندوق در روز در بهبود پارامترهای سلامت قلب تاثیر بسزایی می گذارد.

 

4.       پیشگیری از سرطان

در بین مغز های دیگر مثل گردو و پسته، فندوق بیشترین میزان آنتی اکسیدانی به نام پرونتوسیانیدینز را دارد.

طی مطالعاتی بر روی حیوانات  انجام شده  مشخص شد که مصرف فندوق از ابتلا به برخی از انواع سرطان جلوگیری می کند.به علاوه بر این، فندوق یک منبع عالی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی دیگر است که قابلیت محافظت از سلول ها را در برابر سلول های سرطانی انجام می دهد.

همچنین آزمایش های مختلف بر روی فندوق نشان داده که مصرف آن تاثیر مثبتی بر روی درمان سرطان دهانه رحم، کبد، سینه و روده ی بزرگ دارد.

 

5.       کنترل قند خون  

مغزهایی مثل بادام و گردو در کاهش قند خون   نقش موثری دارند و خبر خوب این است که این تاثیر تنها در این دو مغز خلاصه نمی شود و فندوق هم یکی از مغز هایی ست که تاثیر بسزایی در کاهش قند خون دارد.

در تحقیقی که بر روی تاثیر فندوق در قند ناشتا انجام شد مشخص شد تقریبا نیمی از کسانی که از فندوق در میان وعده ی خود استفاده کرده بودند کاهش قند خون ناشتا داشتند.

علاوه بر این اولیک اسید که یک اسید چرب اصلی در فندوق است، حساسیت انسولین را بالا می برد. تحقیقات ثابت کرده  که اولیک اسید نقش موثری در کاهش قند خون ناشتا دارد.

 

کلام آخر

فندوق سرشار از مواد مغذی مثل ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان و اسید های چرب مفید است. به همین دلیل فواید زیادی بر روی سلامت بدن دارد به عنوان مثال به کاهش چربی خون کمک کرده، فشار خون را کنترل می کند، التهابات و قند خون را نیز کاهش می دهد.

اما باید توجه داشته باشید که فندوق هم مانند سایر مغزها می تواند خطرات آلرژیک داشته باشد که باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشید.

 

در خرید آجیل به چه چیزی توجه کنیم؟

 

هنگام خرید آجیل این نکات را به خاطر داشته باشید:

 

۱تا حد امکان آجیل عید خود را از فروشگاه های معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می‌کنند، بخرید. از خرید گذری یا خرید از دست فروشان خودداری کنید.

 

۲هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید. آجیل تازه نباید هیچ گونه بوی بدی داشته باشد. بوی ماندگی، بوی تند و یا بوی ترشیدگی نشانه ناسالم بودن آجیل است.

 

۳رنگ آجیل را با دست‌تان کنترل کنید. اگر دست‌تان رنگی شد احتمال دارد آجیل‌ها را با رنگ‌های غیرمجاز یا خوراکی رنگ کرده باشند و باید از خرید آن خودداری کنید.

 

۴از خرید پسته‌هایی که زیادی خندان هستند، خودداری کنید؛ زیرا فروشندگان آنها را در ظرف های آب جوش می‌ریزند و سپس ناگهان در آب سرد قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند تا در اثر شوک حرارتی سر بازکنند و خندان شوند البته این شوک حرارتی، کیفیت پسته را نیز پایین می آورد.

 

۵از مضرات نمک هم که اطلاع دارید. پس بهتر است تا حد امکان آجیل های شور را انتخاب نکنید.

 

۶در خرید مغز گردو باید خیلی دقت کنید که کهنه نباشد. روغن فراوان موجود در مغز گردو، در اثر کهنگی، تغییر حالت داده و طعم نامطبوع پیدا می‌کند.

 

۷نکته بسیار مهم دیگر این است ‌که آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند. واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانه‌های بهداشتی، ضوابط و دستورالعمل های وزارت بهداشت، ملزم به‌اندازه‌گیری آفلاتوکسین روی محصولاتشان هستند اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فله ای عرضه می‌شود، این اندازه‌گیری‌ها صورت نمی‌گیرد و محصولات تولیدی قابل ردیابی نیستند.

 

۸اگر آجیل‌ نوروزیتان زیاد آمد و ‌خواستید آن را برای استفاده های بعدی کنار بگذارید، سعی کنید آجیل را با پوست درون ظرف های دربسته و در محلی خشک و خنک قرار بدهید.

 

آجیل های فله

آجیل و خشکبار از جمله تنقلاتی هستند که اگر در شرایط نامناسب محیط، چون گرما و رطوبت بالا به مدت طولانی قرار گیرند آلوده به نوعی قارچ می شوند. این قارچ قرار است با نفوذ به داخل مغزها، آنها را آلوده کرده و با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین عوارض سریع یا طولانی مدتی را در مصرف کننده ایجاد کنند.
از عوارض سریع آن می توان به تضعیف سیستم ایمنی بدن، صدمات کبدی و در نهایت سرطان کبد و از اثرات طولانی مدت آن نیز می توان به بروز ناهنجاری های جنینی، جهش زایی، انحراف کروموزوم ها و ... اشاره کرد
 
معمولا این سم در آجیل های فله ای که به صورت سنتی نگهداری و عرضه می شوند به مقدار زیاد یافت می شود؛ البته بد نیست بدانید این روزها عده ای از فروشندگان سود جو، برخی از اقلام صادراتی آجیل چون پسته را که به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین از صادرات ایران حذف شده است به عنوان محصولات درجه یک مخلوط با مغزهای دیگر به صورت درهم عرضه می کنند که متاسفانه تشخیص آن بسیار مشکل است؛ بنابراین با توجه به اینکه برخی مراکز عرضه آجیل، محصولات کهنه و آفت زده خود را نیز به صورت مخلوط عرضه می کنند توصیه می شود که از خرید آجیل های مخلوط فله ای اجتناب کنید. این آجیل ها اغلب طعم ناخوشایندی دارند و مصرف آنها حتی به مقدار اندک، می تواند مصرف کننده را به عوارض ناشی از سم آفلاتوکسین دچار کند.

آجیل های براق

نکته ایی که باید به آن توجه داشت، مواد براق واکس مانندی است که برخی قنادی ها یا آجیل فروشی ها برای افزایش زمان ماندگاری و جذاب شدن به آجیل می افزایند که مصرف طولانی مدت این مواد افزودنی می تواند به بخش های مختلف بدن به ویژه کبد آسیب برسانند. حال اگر زیبایی آجیل های براق شما را وسوسه کرده اند حداقل آنهایی را انتخاب کنید که در بسته بندی های بهداشتی و دارای تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند.

آجیل های رنگی

نکته دیگر رنگ هایی است که برای تخمه، بادام، پسته و... استفاده می شوند. این رنگ ها عمدتا غیرمجاز و با پایه فلزات سنگین بوده و گاهی حساسیت های شدیدی را برای مصرف کننده ایجاد می کنند. این رنگ ها با توجه به نوع رنگ احتمال بروز سرطان و بیماری های کبدی و کلیوی را خصوصا در افراد آسیب پذیری چون کودکان، خانم های باردار و سالمندان افزایش می دهد. بنابراین چنانچه هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آن هاست که باید از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید

به گفتهٔ یکی از مدیران مرکز بهداشت استان اصفهان، بیشترین تخلفات صورت گرفته در خصوص فروش آجیل و خشکبار، استفاده از رنگ‌های غیرمجاز به منظور تازه نشان دادن محصول است.
جام جم سرا: حسین صفاری با بیان اینکه توجه به وضعیت ظاهری محصولات خشکبار از جمله آجیل از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار کرد: علاوه بر این، استفاده از نمک برای سنگین‌تر شدن انواع آجیل و هم‌چنین استفاده از آبلیموهای کهنه برای ترش کردن خشکبار از دیگر تخلفات صورت گرفته است.
وی افزود: از جمله نکاتی که توصیه می‌شود قبل از خرید خشکبار به آن توجه شود محل ارائه محصول، ابزار و وسایل کاری و بهداشت فردی فروشنده است.
مدیر گروه بهداشت محیط استان اصفهان گفت: یکی از راه‌های تشخیص تازه بودن محصول، آزمودن رنگ آن است. برای نمونه در تخمه‌هایی که سیاه و قهوه‌ای هستند در صورتی که انگشت خریدار کمی مرطوب باشد آثار رنگ شیمیایی براحتی بر دست باقی می‌ماند.
صفاری با تاکید بر اینکه استفاده بیش از حد از نمک در آجیل منجر به بالا رفتن فشار خون می‌شود، تصریح کرد: افرادی که مستعد بیماری‌های قلبی هستند میزان نمک مصرفی خود را کاهش داده و آجیلی که در آن از نمک کمتری استفاده شده را جایگزین آجیل‌های شور مزه کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های تشخیص کهنگی و خراب بودن آجیل، دو نیم کردن آن است، ادامه داد: برای نمونه در هنگام خرید بادام، پسته و فندق حتما محصول را دو قسمت کرده و مغز آن را بررسی کنید زیرا اگر حتی فرض کنیم محصولی تازه است مقداری از آجیل‌های قدیمی در میان آن وجود دارد که بوی کهنگی می‌دهد.

آجیل بسته بندی یا فله ای؟

شاید شما هم مانند بسیاری از مردم از وجود و عرضه آجیل های بسته بندی بی خبر باشید یا اینکه با خبر باشید اما همچنان به شیوه سنتی خرید آجیل به صورت فله ای وفادار باشید. احتمالا شما احساس می کنید که آجیل های بسته بندی گرانتر هستند و نمی شود طعم شان را امتحان کرد. البته تا اندازه ای این نظر صحیح است. اما آجیل های بسته بندی مزایایی هم دارند. مهم ترین مزیت آجیل های بسته بندی این است که دارای پروانه بهداشتی و تاریخ تولید هستند. علاوه براین از رنگ های شیمیایی در آن ها استفاده نشده و اگر از آن ها شکایت داشته باشید، قابل پیگیری است.

 

https://www.tasvirezendegi.com/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D8%AC%DB%8C%D9%84-%D9%88-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%B9%DB%8C%D8%AF/

 

https://www.eghtesadonline.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-6/181509-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D8%A2%D8%AC%DB%8C%D9%84-%D9%85%D8%B1%D8%BA%D9%88%D8%A8-%D8%AE%D9%88%D8%A8-%D8%AC%D8%AF%D9%88%D9%84-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA

 

https://article.tebyan.net/314078/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D8%AC%DB%8C%D9%84-%D8%B4%D8%A8-%D8%B9%DB%8C%D8%AF

 

http://jamejamonline.ir/sara/1397976470744181899/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D8%AC%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%AE%DB%8C%D8%B3-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D8%AF

 

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد